Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megállíthatatlanul tör előre az LTE

Dotkom

Megállíthatatlanul tör előre az LTE

Igen érdekes adatokra derült fény az Ericsson legújabb kutatásából.

Az Ericsson közreadta Mobilitási jelentésének időszaki, frissített adatait melyekből jól látszik, hogy a mobil szélessáv egyre több embert ér el globálisan.  2014 II. negyedévének végén a mobil előfizetések teljes száma mintegy 6,8 milliárd volt.

lte1

 

Ebből 80 millió új előfizetést 2014 II. negyedéve során kötöttek meg. Az előfizetők tényleges száma 4,6 milliárd körül van, hiszen sokan több előfizetéssel is rendelkeznek.

lte2

A globális mobil lakossági lefedettség 2014 II. negyedévében 94 % volt. A mobilpenetráció, éppen az egy főre jutó előfizetések magas számának köszönhetően, a közép-kelet-európai régióban a legmagasabb.

A nettó új előfizetések szempontjából a negyedévben Kína növekedett a legjobban (+12 millió), utána pedig Oroszország (+5 millió), India (+5 millió) és Indonézia (+4 millió) következett.

A mobil előfizetések számának növekedése éves szinten 6%, negyedéves szinten pedig 1,1%.

2014 II. negyedévében a mobil szélessávú előfizetések száma 140 milliós növekedést mutatva meghaladta a 2,4 milliárdot, ami éves szinten körülbelül 35%-os növekedést jelent.

A WCDMA és HSPA előfizetések száma körülbelül 70 millióval bővült, az LTE előfizetéseké pedig megközelítőleg 40 milliós növekedést mutatva elérte a 280 milliót. A GSM használatára alkalmas előfizetések teljes száma 90 millióval nőtt, míg a csak GSM előfizetések száma 40 millióval – azaz 1%-kal – csökkent.

2014 II. negyedévében 300 millió okostelefont adtak el. Ez az eszköz több mint 65%-át adta a 2014 II. negyedévében eladott összes mobiltelefonnak, szemben a 2013. II. negyedévi körülbelül 55%-os részesedéssel. Az összes mobiltelefon előfizetésből körülbelül 35% kapcsolódik okostelefonokhoz, ami tág teret enged a további bővülésnek.

 

Globális forgalom mobilhálózatokban:

Az alábbi grafikon az összesített globális havi adat- és beszédforgalmat mutatja. Az ábrán az adatforgalom erőteljes bővülése látható, bár mérséklődő növekedési ütem mellett; a beszédforgalom gyakorlatilag stagnál.

A mobil adat-előfizetések száma gyorsan növekszik és az előfizetésenkénti átlagos adatmennyiség folyamatos növekedésével együtt képviseli az adatforgalom növekedésének hajtóerejét. Az adatforgalom 2014 I. negyedéve és 2014 II. negyedéve között körülbelül 10%-kal nőtt.
lte3

A forgalom szintjében nagy különbségek vannak a piacok, területek és szolgáltatók között.

Ezeket a mért adatokat az Ericsson több éven át gyűjtötte össze olyan kereskedelmi hálózatok széles körére alapozva, amelyek együtt lefedik a világ összes térségét. Ezek alkotják a reprezentatív alapot a világ mobilhálózatai teljes forgalmának számításához.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés