Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kimagaslóan teljesít a Schneider Electric

Dotkom

Kimagaslóan teljesít a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette a 2014 második negyedéves fenntarthatósági eredményeit. A vállalat a következő három évre vonatkozó ambiciózus fejlődési elkötelezettségét a Planet & Society Barometer rendszerben meghatározott 14, a fenntarthatóság három fő tényezőjére (emberek, bolygó, profit) kiterjedő mutató alapján méri. A vállalat 2005 óta minden negyedévben közzéteszi a kulcsfontosságú eredményeit tartalmazó indexet, mely júniusban 8,85/10 pontra emelkedett, és ezzel egyértelműen meghaladta az év végére előirányzott 8/10 pontos értéket. A csoport fenntarthatósági stratégiájának alapját az energiahatékonysági megoldások, a tiszta energia előállításának támogatása, a környezet tiszteletét és megóvását célzó fogyasztási szokások kialakítása, valamint a dinamikus vállalati felelősségvállalás jelentik.

„A Planet & Society Barometer határozott célkitűzésekkel érzékelteti a fenntarthatóság fejlődését a Schneider Electricnél. Az elmúlt negyedév egyik legfontosabb eredménye, hogy mintegy 50 000 fiatal vett részt energiagazdálkodási képzésben a társadalom legszegényebb rétegei számára energiaellátást biztosító BipBop programunk keretein belül. A kezdeti célt, hogy 10 000 fiatal számára tegyük elérhetővé a képzést, már 2011-ben elértük, majd a 2012-2014-es időszakra kitűzött 30 000 fős irányszámot 15 544-gyel túlléptük. Az elért eredmények arra ösztönöznek bennünket, hogy a 2015-ben induló új programban még magasabbra helyezzük a mércét” – mondtaGilles Vermot Desroches, a Schneider Electric fenntartható fejlődésért felelős alelnöke.

2014 második negyedévében 14-ből 13 mutató járult hozzá az összesített Barometer-pontszám emelkedéséhez, amelyek közül 6 az év végére tervezett célokat is meghaladta:

– A Szén-dioxidmutató esetében a szállítások terén a vállalat 16%-kal alacsonyabb CO2-kibocsátást tapasztalt.

– Az Energiamutató több mint 10%-os energiamegtakarítást jelez a Schneider Electric telephelyein 2012 kezdete óta, és ezek a megtakarítások a csoport saját megoldásainak, a StruxureWare Resource Advisor és a StruxureWare Energy Operation rendszereknek köszönhetőek.

–       A Környezettudatos növekedés indikátorra az EcoXpert partnerek által generált növekedés hatott, amely 10,47 ponttal a vállalatcsoport növekedésén felül zárt. 2014 elején az EcoXperts program jelentős átalakuláson ment át, hogy az ökoágazati tevékenységekre koncentráljon.

– A Biztonság mérőszám továbbra is kiemelkedő előrehaladást jelez. A MIR (baleseti ráta) 2014 2. negyedévében 61%-kal csökkent, ami messze meghaladja az előirányzott 30%-ot. Ez a teljesítmény az OHSAS 18001 tanúsítási program alkalmazásának, a telephely-értékelések és javító intézkedések szabványosításának, valamint a bevált gyakorlatok megosztásának köszönhető.

– A Schneider Electric a legszegényebb rétegek már több mint 50 000 tagja számára nyújtott energiagazdálkodási képzést. A mostani negyedévben Brazília és India vezeti a résztvevők számát 1495, illetve 5628 fővel.

– A Közösségek mutató meghaladta a Schneider Electric Teachers civil szervezet által kitűzött 300 küldetést. Ebben a negyedévben a szervezet 56 küldetést hajtott végre, ebből 24-et Indiában.

– A Képzés megőrizte teljesítményszintjét 2013-as bevezetéséhez képest, amikor az alkalmazottak 67%-a részesült egynapos képzésben. A jelenlegi 63%-os adat már magában foglalja a franciaországi, kínai, egyesült államokbeli és indiai alkalmazottakat is. 2014 végére a csoport 100%-os lefedettséget kíván elérni az egész világon, hogy minden egyes alkalmazottjának megfelelő képzést biztosítson.

– Továbbá növekedett a Beszállítók mutató, amely szerint az ajánlott beszállítók 37,7%-a felel meg az ISO 26000 előírásainak – az év végére tervezett ambiciózus célarány 90%.

Rangos listák élén

A Schneider Electric dinamikus és széles körben elismert elkötelezettségét támasztja alá az is, hogy a vállalat a 10. helyen végzett a Newsweek 2014-es, környezettudatos vállalatokat rangsoroló listáján. A magazin a lista összeállítása során együttműködött a kutatással és befektetési tanácsadással foglalkozó kanadai Corporate Knights Capital vállalattal, valamint civil szervezetek véleményformálóival, különböző szakemberekkel, és a számviteli szakma tagjaival. Az év folyamán a vállalatcsoport szintén a 10. helyet szerezte meg a Corporate Knights által összeállított, a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatát tartalmazó listán. Továbbá az Ipreo SRI vezetői jelentés 2014. nyári kiadása szerint a Schneider Electric újfent a tőkéjében legmagasabb arányú SRI- (társadalmilag felelős befektetési) alappal rendelkező francia vállalatnak bizonyult.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés