Connect with us

technokrata

Gyorsan telepíthető modulos adatközpontot kap a Baidu

Dotkom

Gyorsan telepíthető modulos adatközpontot kap a Baidu

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője bejelentette, hogy elnyerte a Baidu kínai internetes keresőportál M1 konténeres adatközpontjának tenderét, amely így a Schneider Electric előregyártott megoldásaiból épül majd fel. A Baidu első előregyártott elemeket alkalmazó projektjének keretében a felhő alapú számítástechnika és a big data korának környezetbarát adatközpontja rendkívül rövid idő alatt telepíthető lesz. Továbbá a szabványosított moduloknak köszönhetően az alacsony energia-felvétel mellett magas informatikai hatékonyság is jellemzi majd. A Schneider Electric és a Baidu közös projektje amellett, hogy elősegíti a kínai vállalat dinamikusan növekvő üzleti igényeit, úttörő példát állít a jövő adatközpontjai számára is.

A Baidu mint a legnagyobb kínai keresőmotor és a világszerte legkeresettebb kínai weboldal, a felhasználók napi több milliárd keresési és analitikai kérését szolgálja ki hálózatán. Így elengedhetetlen, hogy egy olyan integrált, korszerű adatközponttal rendelkezzen, ami lehetővé teszi a robbanásszerűen növekvő igények kielégítését, és ami az optimális működésből adódóan költséghatékonyan képes biztosítani a gyors válaszadást. A Baidu M1 teljes mértékben megfelel majd az adatkezelési követelménynek, és elsődleges adatközpontként a szervezet fenntarthatóságának elérését segíti.

A Schneider Electric előregyártott adatközpontjai a vállat teljes, felső kategóriás termékportfóliójára épülnek, és átfogó, integrált menedzsmentet tesznek lehetővé. A Schneider Electric által tervezett és kivitelezett, testreszabott modulok energiatakarékos konstrukciója olyan előremutató technológiákkal segíti a Baidu adatközpont magas teljesítményének elérését, mint az InRow hűtőegységek vagy a DCIM szoftver, valamint magában foglal IT rackszekrényeket, UPS-t, kábelmenedzsmentet, tűzvédelmi és biztonságtechnikai megoldásokat. A hőszigetelő panelekből felépített részeket úgy tervezték, hogy bármilyen időjárási körülmény esetén garantálják a biztonságos üzemmenetet. Ezen felül minden egység előre telepített IT infrastruktúrával rendelkezik, ami azonnali üzemkezdést tesz lehetővé. A megoldás további előnye, hogy a funkcionalitás vagy a teljesítmény feláldozása nélkül kínál hely- és energiahatékony üzemeltetést. Ráadásul gyorsan adaptálható a változó igényekhez, rugalmasan átköltöztethető, bővíthető vagy új feladatokra állítható át.

„A nagyobb sebesség, a költségek ellenőrizhetősége iránti igények, valamint az adatmenedzsment teljesítményének követelményei folytonosan növekednek. A Schneider Electric előregyártott IT eszközei lépést tartanak a fogyasztói trendekkel és a jövő adatközpontjait vetítik előre. Folyamatosan figyelmet fordítunk ügyfeleink és a piac igényeire, amelyek a konténeres megoldások elterjedése felé mutatnak a költséghatékonyságnak, a gyors telepíthetőségnek, valamint az egyszerű és rugalmas kialakításnak köszönhetően” – mondta Dr. Chenhong Huang, a Schneider Electric alelnöke.

A vállalatok hazánkban is kezdik felismerni az előregyártott adatközpontok előnyeit. Magyarországon és a térségben jellemzően a kisebb, egy-két konténerből kialakított rendszerek iránt nő a kereslet.

„Egyre több felhasználó ismeri fel, hogy nincs szükség a szűkös irodai terek, szerverszobai környezetek költséges és időigényes átalakítására, ha bővíteni szeretnék az informatikát. Az előregyártott IT konténerek nem csak egyszerűen költöztethető, azonnal beüzemelhető alkalmazást kínálnak a felhasználóknak, de számos átépítéssel és áttervezéssel kapcsolatos probléma, valamint költség elkerülésére is lehetőséget teremtenek” – mondta Szarka Attila, az APC by Schneider Electric adatközpont megoldásokért felelős üzletfejlesztési vezetője.

Az M1 adatközponti projekt tovább erősíti a Baidu és a Schneider Electric közötti partneri viszonyt. A francia vállalat korábban IT rackszekrényeket és UPS-eket szállított a Baidu yangquani adatközpontjába, valamint a TCO költségek csökkentését célzó Scorpio Plan kezdeményezéshez biztosított egyedi igény szerint kialakított szekrényeket. A partnerség keretében a vállalatok további kooperációs lehetőségeket terveznek a jövőben az adatközpontok területén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin