Connect with us

technokrata

Váltsd meg a világot a mobiltechnológiával!

Dotkom

Váltsd meg a világot a mobiltechnológiával!

Van egy jó ötleted, ami fontos társadalmi problémára nyújtana megoldást, és ehhez a mobilodat is használnád? Jelentkezz a 2014-es Telenor Youth Summit nemzetközi ifjúsági találkozóra és workshopra! A Telenor pályázati programjára 18-25 éves kreatív fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen állítanák társadalmi célok szolgálatába a mobiltechnológiát, és maximum 1 perces, mobillal készített kisfilmben be is tudják mutatni világmegváltó ötletüket. A pályázat győztesei az oslói Telenor Youth Summit rendezvényen és az ünnepélyes Nobel-békedíj átadáson is részt vehetnek, sőt, a későbbiekben, a Telenor Magyarország szakmai gyakornoki programjának köszönhetően értékes munkatapasztalatot is szerezhetnek.

A Telenor Csoport idén is meghirdeti Youth Summit versenyét a Nobel Békeközponttal együttműködésben. A pályázatra 14 európai és ázsiai Telenor országból várják fiatalok jelentkezését, akik igazi „digitális bennszülöttekként” megmutatják, hogyan lehet segíteni és megoldást adni globális társadalmi kihívásokra a mobiltechnológiával.

“Mi történik, ha összehozunk 28 lelkes európai és ázsiai fiatalt egy csapat globális mobilipari vezetővel és szakértővel a Telenor központjában? Jobbnál jobb ötletek születnek arról, hogyan lendítheti előre a mobil- és digitális kommunikáció a társadalmi és gazdasági változásokat, és segítheti az egyéneket illetve közösségeket, hogy megvalósítsák önmagukat,” mondta Jon Fredrik Baksaas, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója.

Minden országból két nyertes juthat ki a Youth Summit nemzetközi találkozóra, melyet december 9-11 között rendeznek Oslóban. Az esemény, melynek házigazdája Jon Fredrik Baksaas, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója, egyedülálló lehetőséget kínál a fiataloknak, hogy a fiatal „társadalmi vállalkozók” továbbfejleszthessék elképzeléseiket szakemberek és a világ minden tájáról érkezett társaik segítségével. Lehetőséget és fórumot kapnak, hogy megosszák ötleteiket, hallassák hangjukat és inspirációt kapjanak egy rendkívül kreatív és elhivatott közösségben.

„A mobiltelefon a mindennapi használaton túl számos úton-módon segítheti a társadalmi fejlődést. A pályázattal arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, gondolják végig, hogy a tanulás, tájékozódás és szórakozás mellett hogyan használhatnák a mobiltechnológiát valamilyen átfogó társadalmi probléma megoldására. A tavalyi pályázatból is látszott, hogy a fiatalok nagyon nyitottak arra, hogy a modern eszközöket és mobilszolgáltatásokat akár évszázados problémák megoldására használják.” ¬- hangsúlyozta Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.”- hangsúlyozta Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A pályázatok leadásának határideje 2014. október 31., az eredményhirdetés pedig novemberben várható. A beérkező pályázatok között zsűri választja ki a két legjobban sikerült alkotás gazdáját, akik decemberben elutazhatnak a Nobel-békedíj átadására Norvégiába. A zsűri tagjai:

·         Dallos-Nyers Boglárka (Bogi), énekes

·         Kutas  István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója

·         Puskás Péter, énekes, színész

·         Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség bloggere

·         Varró Szilvia, Pulitzer-díjas újságíró, az X Kommunikációs Központ vezetője

Részletes pályázati információ és jelentkezés: http://www.telenor.hu/youthsummit

A sajtóeseményen készült nagyfelbontású fotók a következő linkről tölthetők le:https://www.flickr.com/photos/telenorhungary/sets/72157645829488217/

·         Movilfestawards: 
A Telenor Youth Summitra készítendő videópályázatok elkészítésében a mobilos filmfesztivál, a Movilfestawards munkatársai is segítséget nyújtanak. A fesztivál Erzsébet téri központjában az érdeklődők nemcsak a versenyekről tudhatnak meg többet, hanem hasznos forgatási és vágási tippeket is kaphatnak szakértőktől filmjeik elkészítéséhez. Innen filmes tematikájú kerékpártúrákat is indítanak Budapest legkülönlegesebb filmes helyszíneire. A kerékpárokra szerelt táblagépek és a Hipernet 4G segítségével a látogatók az ott forgatott jeleneteket is megtekinthetik. További információ: www.movilfestbudapest.com

·         Telenor Youth Summit 2013:
A tavalyi verseny győzteseként Kálmán Kristóf, győri diák utazhatott Oslóba, a decemberi nemzetközi workshopra, aki Falatnyi segítség nevű okostelefonos alkalmazás ötletével pályázott. A Falatnyi segítség egyszerre két globális problémát, a pazarlást és az éhezést enyhítené azáltal, hogy a felesleges élelmiszereket juttatja el rászorultaknak a helyi szervezetek és a közösségi média segítségével.

·         A tavalyi nemzetközi műhelymunkáról a következő linken található részletes beszámoló és galéria: http://www.telenor.com/youthsummit/Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin