Connect with us

technokrata

Mostantól a Linux és Windows szerverek egyetlen konzolról kezelhetők

Dotkom

Mostantól a Linux és Windows szerverek egyetlen konzolról kezelhetők

Az új SUSE Manager integrálható a Microsoft rendszerfelügyeleti megoldásával, ezáltal egyetlen központi konzolról felügyelhetők a Windows és Linux szerverek, beleértve a vállalati SUSE és Red Hat rendszereket futtató kiszolgálókat is

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Manager 2.1, mely lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy minden Linux szervert egyetlen konzolról felügyeljenek, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux rendszereket futtató kiszolgálókat. A termék ráadásul integrálható a Microsoft rendszerfelügyeleti megoldásával, központi konzolt biztosítva a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez. A SUSE Manager 2.1 új fejlesztéseket tartalmaz többek között a mobil kezelhetőség, illetve a megfelelőség és biztonság terén, amelyek segítik a biztonságos üzemeltetést.

„A SUSE Manager az egyetlen olyan, automatizált szerverfelügyeleti eszköz, amely SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux kiszolgálók kezeléséhez egyaránt használható, ezért a legátfogóbb Linux felügyeleti megoldásnak számít. A friss kiadás olyan újdonságokat vonultat fel többek között a biztonság és a mobil használat terén, amelyeknek köszönhetően várakozásaink szerint még többen fogják alkalmazni a SUSE Managert” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

„Mivel a Linux szervereket egyre gyakrabban veszik igénybe számos kulcsfontosságú alkalmazás és szolgáltatás támogatására, a vállalati ügyfelek számára egyre fontosabb, hogy a megfelelő eszközöket válasszák ki a Linux-kiszolgálók felügyeletéhez. A SUSE Manager integrált megoldásokat kínál az eszközök, a javítócsomagok, az erőforrás-kiosztás, illetve a konfiguráció felügyeletére, ezért kiválóan eleget tesz a fontos platformok használata során felmerülő igényeknek” – mondta el Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszer-felügyeleti szoftverek kutatásáért felelős alelnöke.

Az új SUSE Manager újdonságai:

Mobileszközökre optimalizált felhasználói felület: A megújult webes felhasználói felület kis képernyőn is jobban átlátható, így mobileszközökről is hatékonyabb rendszerfelügyeletet biztosít. A megoldás továbbfejlesztett telepítővarázslója végigvezeti a rendszergazdákat a SUSE Manager konfigurálásához szükséges alapvető lépéseken, így egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a telepítést. A felügyeleti műveletek összekapcsolásával pedig a rendszergazdák több, egymáshoz kapcsolódó feladatot hajthatnak végre egyetlen lépésben, ezáltal időt takaríthatnak meg, és növelhetik a hatékonyságot.

Hatékonyabb távoli felügyelet: A felügyeletet nem igénylő, közvetlenül a hardveren futó erőforrás-kiosztással az ügyfél az IPMI (Intelligent Platform Management Interface) protokollon keresztül be- és kikapcsolhatja vagy újraindíthatja a közvetlenül a hardveren futó rendszereket. Ez nagyobb kontrollt biztosít a rendszergazdák számára a távolról telepített szerverek felett, különösen rendszerhiba esetén. Emellett csökkenti az energiaköltségeket és még nagyobb biztonságot nyújt a használaton kívüli kiszolgálók esetében.

Biztonsági szabványok támogatása: A megoldás továbbfejlesztésénél kiemelt hangsúlyt fektettek a biztonságra, ennek köszönhetően az új SUSE Manager az iparág legfontosabb szabványai és ajánlásai alapján gondoskodik a helyes konfigurálásról és a biztonsági javítások megfelelő telepítéséről. A termék támogatja például az OpenScap megoldást, amely a nagyvállalati rendszerek biztonságának fenntartásáról gondoskodik, eleget téve a SCAP (Security Content Automation Protocol) szabvány követelményeinek. Segítségével az ügyfelek átvizsgálhatják a konfigurációkat és a biztonsági réseket, egyszerűen összehasonlíthatják a SCAP-vizsgálatok eredményeit, továbbá növelhetik a biztonságot, és leegyszerűsíthetik a megfelelőségi ellenőrzéseket.

Továbbfejlesztett biztonsági funkciók: A CVE (Common Vulnerability and Exposures) adatok szintén jól áttekinthetők egy könnyen használható felületen a SUSE Managerben, amely gondoskodik a biztonsági rések automatizált felügyeletéről, a biztonsági mérésekről és megfelelőségi feltételek teljesítéséről. Emellett növeli az informatikai biztonságot a biztonsági rések gyors azonosításával, segít a rendszer biztonsági réseinek megszüntetésében és a kockázatok csökkentésében, illetve továbbfejlesztett javításkezelést kínál. A csomagzárolás funkció segítségével pedig az ügyfelek lezárhatják a csomagokat, megakadályozva, hogy újabb vagy régebbi csomagokkal felülírják azokat. Ezzel fenntartható a kulcsfontosságú alkalmazások állapota, és elkerülhetők a nem kívánt módosítások.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin