Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mostantól a Linux és Windows szerverek egyetlen konzolról kezelhetők

Dotkom

Mostantól a Linux és Windows szerverek egyetlen konzolról kezelhetők

Az új SUSE Manager integrálható a Microsoft rendszerfelügyeleti megoldásával, ezáltal egyetlen központi konzolról felügyelhetők a Windows és Linux szerverek, beleértve a vállalati SUSE és Red Hat rendszereket futtató kiszolgálókat is

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Manager 2.1, mely lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy minden Linux szervert egyetlen konzolról felügyeljenek, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux rendszereket futtató kiszolgálókat. A termék ráadásul integrálható a Microsoft rendszerfelügyeleti megoldásával, központi konzolt biztosítva a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez. A SUSE Manager 2.1 új fejlesztéseket tartalmaz többek között a mobil kezelhetőség, illetve a megfelelőség és biztonság terén, amelyek segítik a biztonságos üzemeltetést.

„A SUSE Manager az egyetlen olyan, automatizált szerverfelügyeleti eszköz, amely SUSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux kiszolgálók kezeléséhez egyaránt használható, ezért a legátfogóbb Linux felügyeleti megoldásnak számít. A friss kiadás olyan újdonságokat vonultat fel többek között a biztonság és a mobil használat terén, amelyeknek köszönhetően várakozásaink szerint még többen fogják alkalmazni a SUSE Managert” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

„Mivel a Linux szervereket egyre gyakrabban veszik igénybe számos kulcsfontosságú alkalmazás és szolgáltatás támogatására, a vállalati ügyfelek számára egyre fontosabb, hogy a megfelelő eszközöket válasszák ki a Linux-kiszolgálók felügyeletéhez. A SUSE Manager integrált megoldásokat kínál az eszközök, a javítócsomagok, az erőforrás-kiosztás, illetve a konfiguráció felügyeletére, ezért kiválóan eleget tesz a fontos platformok használata során felmerülő igényeknek” – mondta el Mary Johnston Turner, az IDC vállalati rendszer-felügyeleti szoftverek kutatásáért felelős alelnöke.

Az új SUSE Manager újdonságai:

Mobileszközökre optimalizált felhasználói felület: A megújult webes felhasználói felület kis képernyőn is jobban átlátható, így mobileszközökről is hatékonyabb rendszerfelügyeletet biztosít. A megoldás továbbfejlesztett telepítővarázslója végigvezeti a rendszergazdákat a SUSE Manager konfigurálásához szükséges alapvető lépéseken, így egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a telepítést. A felügyeleti műveletek összekapcsolásával pedig a rendszergazdák több, egymáshoz kapcsolódó feladatot hajthatnak végre egyetlen lépésben, ezáltal időt takaríthatnak meg, és növelhetik a hatékonyságot.

Hatékonyabb távoli felügyelet: A felügyeletet nem igénylő, közvetlenül a hardveren futó erőforrás-kiosztással az ügyfél az IPMI (Intelligent Platform Management Interface) protokollon keresztül be- és kikapcsolhatja vagy újraindíthatja a közvetlenül a hardveren futó rendszereket. Ez nagyobb kontrollt biztosít a rendszergazdák számára a távolról telepített szerverek felett, különösen rendszerhiba esetén. Emellett csökkenti az energiaköltségeket és még nagyobb biztonságot nyújt a használaton kívüli kiszolgálók esetében.

Biztonsági szabványok támogatása: A megoldás továbbfejlesztésénél kiemelt hangsúlyt fektettek a biztonságra, ennek köszönhetően az új SUSE Manager az iparág legfontosabb szabványai és ajánlásai alapján gondoskodik a helyes konfigurálásról és a biztonsági javítások megfelelő telepítéséről. A termék támogatja például az OpenScap megoldást, amely a nagyvállalati rendszerek biztonságának fenntartásáról gondoskodik, eleget téve a SCAP (Security Content Automation Protocol) szabvány követelményeinek. Segítségével az ügyfelek átvizsgálhatják a konfigurációkat és a biztonsági réseket, egyszerűen összehasonlíthatják a SCAP-vizsgálatok eredményeit, továbbá növelhetik a biztonságot, és leegyszerűsíthetik a megfelelőségi ellenőrzéseket.

Továbbfejlesztett biztonsági funkciók: A CVE (Common Vulnerability and Exposures) adatok szintén jól áttekinthetők egy könnyen használható felületen a SUSE Managerben, amely gondoskodik a biztonsági rések automatizált felügyeletéről, a biztonsági mérésekről és megfelelőségi feltételek teljesítéséről. Emellett növeli az informatikai biztonságot a biztonsági rések gyors azonosításával, segít a rendszer biztonsági réseinek megszüntetésében és a kockázatok csökkentésében, illetve továbbfejlesztett javításkezelést kínál. A csomagzárolás funkció segítségével pedig az ügyfelek lezárhatják a csomagokat, megakadályozva, hogy újabb vagy régebbi csomagokkal felülírják azokat. Ezzel fenntartható a kulcsfontosságú alkalmazások állapota, és elkerülhetők a nem kívánt módosítások.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés