Connect with us

technokrata

Nekimegy a pornóiparnak a Google

Dotkom

Nekimegy a pornóiparnak a Google

A gyermekek védelmének érdekében a jövőben nem hirdethetnetek a pornószájtok.

A pornó meglehetősen régóta van jelen a társadalomban, az ingyenesen elérhető weboldalak előtti időszakban is rengeteg fiatal választotta a felvilágosulás ezen módját. Napjainkban azonban minden eddiginél egyszerűbb egy-egy fotósorozat vagy film megtekintése, a tonnaszám található oldalak ontják magukból az újdonságokat.

Azért, hogy a látogatók száma folyamatosan a magasban legyen, a pornószájtok is egy meglehetősen általános megoldást választottak: Hirdettek a Google AdWords-ön. A kaliforniai gyártó viszont úgy döntött, hogy a jövőben ezt nem tehetik meg, ezért egyszerűen megtiltotta a pornóval foglalkozó oldalaknak a reklámozást a szolgáltatásán keresztül.

googlecensored

Érdekesség, hogy a lépés nemcsak a pornóiparnak, de a Google-nek is káros lehet, hiszen a kaliforniai gyártó csak az elmúlt negyedév során 13,8 milliárd dollárnyi reklámbevételt ért el, ennek pedig a 90%-a az AdWords-ön keresztül folyt be. Ugyan azt nem árulták el, hogy ennek az óriási összegnek hány százaléka kötődik erotikus oldalakhoz, ám valószínűsíthető, hogy a következő negyedévi csökkenő bevétel majd választ ad erre a kérdésre is.

Általánosan elmondható, hogy bár korábban már voltak jelzések a Google-től, hogy hamarosan betiltják a pornóoldalak reklámozását, a szakmát mégis meglepetésként érte a döntés. Theo Sapoutzis, az AVN Media Network ügyvezetője például a CNBC-nek fakadt ki, hogy ők az elsők között hirdettek a szolgáltatásban, így szerintük nem ez a megfelelő lépés.

China Online Video

Alighanem a Google döntése csak a kezdet, a legtöbb nagyvállalat céljai között szerepel a pornóval kapcsolatos hivatkozások minimálisra való visszaszorítása. Nem szabad ugyanakkor elfelejtenünk, hogy egy-egy tinédzser számára a tiltott gyümölcs mindennél finomabb lehet, így könnyen elképzelhető, hogy a döntés pont az ellenkező hatást éri majd el.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin