Connect with us

technokrata

Átlépheti a 3 milliárdot az internettel rendelkezők száma

Dotkom

Átlépheti a 3 milliárdot az internettel rendelkezők száma

Idén minden eddigi rekordot megdönthet az internet előfizetések száma.

Az év végén már több mint 3 milliárd ember rendelkezik majd internettel, legalábbis a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) kutatása szerint. Az ENSZ szervezete szerint 2014 végén a világ 40%-a használhatja majd az internetet, ennek a számnak a 2/3-a pedig fejlődő országban lévő lakosokból adódik össze.

Nemcsak ezekben a térségekben örvend óriási népszerűségnek a világháló, Európában például négy lakosból három internetezik, ez az arány Amerikában kettő a háromból, míg Ázsiában csak az emberek egyharmada használja az információszerzés ezen módját.

better-internet-4-kids_1

Nem csökken a mobil használat népszerűsége sem, az egész világon már gyakorlatilag mindenki rendelkezik egy készülékkel, hiszen az előfizetések száma a 7 milliárdhoz közelít. Az okostelefonok terjedését jelzi, hogy 2014 végére már 2,3 milliárd mobilinternet előfizetés lesz majd a világon.

Az internet népszerűsége tehát töretlen, a Cisco által végzett felmérés alapján napjainkban 10 milliárd eszköz csatlakozik a világhálóra, ez a szám pedig 2050-re elérheti az 50 milliárdot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin