Connect with us

technokrata

Bő egy év alatt tízszeresére nőtt a Telekomnál a 4G adatforgalom

Dotkom

Bő egy év alatt tízszeresére nőtt a Telekomnál a 4G adatforgalom

Az okostelefonok és okos eszközök terjedésével, az előre telepített vagy letölthető hasznos alkalmazások és a videofogyasztás bővülésével egyre nő a mobil hálózatokon bonyolított adatforgalom.

Ezen belül is kiemelkedő helyet foglal el a 4G hálózat, amelyen nagyobb sebességgel száguldanak a megabitek, és egyúttal nagyobb kapacitásokkal is rendelkezik, mint a 3G vagy 2G hálózatok. A tendenciát alátámasztják a Telekom legfrissebb forgalmi adatai is: tavaly január óta mintegy 40 százalékkal nőtt a Telekom mobilhálózatán forgalmazott adatmennyiség, és ezen belül különösen szembeötlő a 4G adatforgalom dinamikus bővülése: a 4G-n forgalmazott adatmennyiség több mint tízszeresére emelkedett.

A felhasználói szokások változásával, főleg a videokommunikáció terjedésével alapvető igénnyé válik a 4G hozzáférés, mert nagyobb adatmennyiség gyors továbbítására ez a technológia a legalkalmasabb. Ma már a felhasználók egyben tartalom-előállítók is, sok eseményt rögzítenek videón és osztanak meg közösségi oldalakon.

Shopper using smartphone

Készülék oldalról támogatja ezt az átalakulást, hogy a jelentős gyártók új okostelefonjai ma már mind 4G-képesek. Ez pedig azt eredményezheti, hogy az ilyen készülékek száma gyorsan fog növekedni. Az adatforgalmazás rohamos bővülése az előrejelzések szerint tovább folytatódik, néhány éven belül várhatóan a mobil adatszolgáltatás lesz a leginkább meghatározó a távközlési piac növekedésében.

Mint ismeretes, 2014. február 1-jétől a Telekom átalakította mobiltelefonhoz kínált havidíjas tarifáit, amelyek mindegyike hozzáférést biztosít a szolgáltató leggyorsabb mobilhálózatához, az igazi mobilnet élményt jelentő 4G hálózathoz. Azok a havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelek, akik még nagyobb adatmennyiségre vágynak, az új NetPlusz  adatdíjcsomagok közül választhatnak. A szolgáltató jelenleg a hazai lakosság közel 40%-a számára nyújt 4G hozzáférést*, és tervei szerint ezt az arányt egy éven belül megduplázza. Ezzel újabb lépést tesz a Telekom abba az irányba, hogy Magyarországon egyre szélesebb közönség számára tegye elérhetővé a legmodernebb digitális technológiát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin