Connect with us

Hirdetés

technokrata

Excel táblákat kelt életre egy magyar szoftver

Dotkom

Excel táblákat kelt életre egy magyar szoftver

Még a legnagyobb cégek is Excel táblázatokban tárolják üzleti adataik jelentős részét, mivel a vállalatirányítási rendszereknek a folyamatos üzleti igényekhez történő testre szabása túlságosan erőforrás-igényes feladat. Egy magyar fejlesztésű szoftver azonban képes arra, hogy a táblázatokból kevesebb, mint egy perc alatt könnyen használható webes üzleti alkalmazásokat készítsen.

A Shiwaforce.com Zrt. lassan 15 éve meghatározó szereplője a magyarországi online tartalomkezelő rendszerek piacának, referenciái között olyan vállalatokat találunk, mint az OTP Bank vagy a Magyar Telekom. Két és fél évvel ezelőtt Kovach Anton, a cég ügyvezető igazgatója egy új termék ötletével állt elő, miután azt tapasztalta, hogy nagyvállalati ügyviteli rendszer ide vagy oda, a partnereiknél a szőnyeg alatt mindenhol ott lapulnak az Excel táblák, melyek a legfontosabb adatokat és folyamatokat tartalmazzák.

Ez a tény inspirálta a csapatot a Karma Platform létrehozására, mely lehetővé teszi, hogy a különböző Excel táblázatokat körülbelül 45 másodperc alatt webes üzleti alkalmazásokká alakítsuk. A rendszer használatához alapszintű programozásra sincs szükség. A létrejövő alkalmazásban többek között multimédiás csatolmányokat illeszthetünk a kiinduló táblázatunk egyes bejegyzéseihez, emellett adataink mobileszközökön is elérhetővé válnak, és minden változtatást vissza tudunk keresni.

karma-6

Az ötlet olyan sikeresnek bizonyult, hogy tavaly egyetlen nem brit cégként a vállalkozás prezentációs lehetőséget nyert a londoni Bloomberg befektetői fórumán. Indiegogo kampányuknak köszönhetően pedig ma már Kuala Lumpurtól kezdve Texasig az egész világról érkeznek érdeklődők. „Az üzleti világ univerzális nyelve az Excel, amit mindenki beszél” ‒ mondja Kora András, a Karma Platform Product Ownere. „Ezért döntöttünk úgy, hogy ez lesz az a termék, amivel a nemzetközi piacok felé nyitunk.”

A Karma Platform rendkívül rugalmas, gyorsabban és olcsóbban állít elő webes alkalmazást, mint ha egy szoftverfejlesztő csapatot alkalmaznánk. Többévnyi fejlesztés után a szoftver végső tesztelés alatt áll. A terv az, hogy egy felhőalapú szolgáltatás létrehozásával hódítják meg a globális méretekben nyereséges kkv-piacot: havidíjas modellben, sok ügyfélben gondolkodnak.

karma-7

A Budapestről induló vállalkozás első célpontja London, azon belül a Tech City, ahol az informatikai startupok a világ minden részéről összegyűlnek. A terjeszkedésben, a cégalapításban és a kapcsolatépítésben a UK Trade & Investment (UKTI) segíti őket. Kora András elmondta, hogy a következő lépések közé egy virtuális iroda nyitása tartozik, majd egy szakember kiküldése, aki feltérképezi a piacot, és tárgyal a potenciális ügyfelekkel. Őt később egy egész csapat követi majd. A Karma Platform hosszú távú célja pedig Londonból a globális szintű ügyfélkör kialakítása.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés