Connect with us

technokrata

A Seventure Partners több milliót fektet a Testbirds-be

Dotkom

A Seventure Partners több milliót fektet a Testbirds-be

A Testbirds crowdtesting szolgáltató további terjeszkedéshez kapott befektetést.

A Testbirds GmbH, amely a mobil alkalmazások és weboldalak crowdtesting módszerrel való tesztelésének egyik vezető szolgáltatója 2,1 millió eurós (650 millió forint) befektetést kapott. A fő finanszírozó a tapasztalt francia kockázati tőke befektető, a Seventure Partners. Az összegből a Testbirds a nemzetközi expanziót és termékfejlesztéseket fogja támogatni.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan tapasztalt partnert tudhatunk magunk mellett mint a Seventure: közös célunk, hogy a Testbirds-öt Európa domináns crowdtesting szolgáltatójává tegyük.” – mondja Philipp Benkler, a Testbirds egyik alapítója és ügyvezető igazgatója. Olyan ügyfelek mint a Dr.Oetker, Allianz, Audi, Deutsche Post vagy a Red Bull már sikeresen használják a fiatal vállalkozás szolgáltatásait. “Tesztelői létszámunk havonta 3000 fővel növekszik, így ügyfeleink végfelhasználók, szakértők és eszközök hatalmas bázisából válogathatnak” – teszi hozzá Georg Hanbauer, a Testbirds egy másik alapítója és vezetője.

testbirds

A nemzetközi terjeszkedést a Testbirds már 2013 nyarán megkezdte: az Egyesült Királyságban és Hollandiában nyitott irodát, valamint egy franchise partneren keresztül Magyarországon is megjelent. “A Testbirds az elmúlt két évben rendkívül jól pozicionálta magát, hogy az erősen növekedő európai piacon stabil vezetővé válhasson” – magyarázza a befektetés okait Dr. Wolfgang Krause (Seventure Deutschland, partner). “A Testbirds alapítói meggyőztek minket és nagy növekedési potenciált látunk a cégben az elkövetkező években.”

A 2,1 millió eurós összeget a Testbirds az alábbiakra használja majd:

  • Az európai terjeszkedés elősegítésére
  • A meglévő szolgáltatási körének bővítésére, új termékek fejlesztésére (ilyen pl. a

    most induló BirdFlight http://www.birdflightapp.com/)

  • Meglévő csapatának bővítésére, valamint új európai hídfőállások kiépítésére új

    munkatársakkal

A Seventure Partners mellett Daniel Wild, seed investor és e-kereskedelemi vállalkozó vesz részt a befektetési körben a Tiburon Unternehmensaufbau GmbH cégén keresztül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin