Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bill Gates egyáltalán nem tartja hősiesnek Snowden tettét

Dotkom

Bill Gates egyáltalán nem tartja hősiesnek Snowden tettét

A Microsoft alapítója szerint egyáltalán nem hősies, hogy valaki megszegi a szabályokat és bujkálni kényszerül.

Edward Snowden a CIA volt technikai elemzője 2013-ban óriási botrányt kavart azzal, hogy nyilvánosságra hozott olyan titkosított dokumentumokat, melyek az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal és több más, az emberek megfigyelését végző amerikai hivatal szokásairól szólnak.

Sokan Snowdent a tettéért hősként tartják számon, ám ezen emberek között biztosan nem találjuk meg Bill Gatest. A Microsoft alapítója egyáltalán nem tartja hősiesnek Snowden cselekedetét, szerinte a súlyosan megsértette a szabályokat ami egyáltalán nem becsülendő. A Rolling Stones-nak adott interjújában arról is beszélt, hogy szerinte a volt technikai elemző bujkálása és kontrollált megnyilvánulásai egyértelműen arra utalnak, hogy valamilyen szinten megpróbálna javítani az általa elkövetett dolgokon.

bill-gates-640x426

Az igazán égető kérdés persze továbbra is az, hogy vajon jót tett-e Snowden azzal, hogy nyilvánosságra hozta a dokumentumokat. Jelenleg ugyanis semmivel sem lett jobb attól, hogy megtudtuk, hogy megfigyelnek minket, érdemi változtatások ugyanis nem születtek az ügyben. Gates szerint a kormányzatnak egyértelműen foglalkoznia kell a kérdéssel és nyilvánosságra kellene hozni, hogy a kiszivárgott dokumentumokban történő megfigyelési metódusokat mikor használták, hiszen valószínű, hogy azok már nincsenek érvényben.

A Microsoft egyébként az egyik legnagyobb ellenzője a kormányzati megfigyeléseknek, még a Google-lel is szövetkeztek. Tették mindezt  annak érdekében, hogy közösen pereljék be a kormányt, hogy ezzel minél több, megfigyeléssel kapcsolatos dokumentum nyilvánosságra kerüljön.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés