Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megfigyelhetik a sportolókat Szocsiban

Dotkom

Megfigyelhetik a sportolókat Szocsiban

Kamerás rendszerekkel kémlelhetik a fürdőszobákat Szocsiban.

Manapság különös figyelmet kaptak a személyes adataink, a lehallgatási botrányok óta ugyanis a legtöbb médium kulcsfontosságú kérdésként kezeli az ügyet. Nem véletlen, hogy óriási felháborodás követte Dmitry Kozak az orosz miniszterelnök-helyettes elszólását a sportolók szobájával kapcsolatban. Kozak egy, az olimpiai felkészüléssel kapcsolatban megrendezett sajtótájékoztatón vallotta be, hogy egyes sportolók fürdőszobájában videós megfigyelőrendszereket helyeztek el.

_72118173_sochireuters

Az eset úgy került napvilágra, hogy többen panaszkodtak az olimpiai falu lakásainak általános rossz állapotáról, Kozak pedig elmondta, hogy videójuk van arról, ahogy valaki megengedi a vizet a zuhanyzóban majd egy teljes napra elhagyja a szobát. Szerinte ez a fajta pazarlás és oda nem figyelés okozza a szobák rossz állapotát és a külföldi sajtó túlságosan is negatív Oroszországgal szemben. A Wall Street Journal szerint a megjegyzés után a miniszterelnök-helyettes sajtósa gyorsan elterelte a témát, ám a mai webkettes világban így is nyomott hagyott az elszólás.

Tény és való, hogy a megfigyelésre számítani lehetett Szocsiban, a terrorista fenyegetések és az óriási költségek okán valószínű volt, hogy valamilyen szinten követik majd a versenyzőket ám a videós rendszer még ígyis kiverte a biztosítékot.

Az oroszok természetesen azonnal kiadtak egy nyilatkozatot, eszerint semmilyen megfigyelés nem történt, Kozak valószínűleg arra a rendszerre hivatkozott, ami még az épületek építésekor működött, a dolgozók munkájának ellenőrzésének céljából.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés