Connect with us

technokrata

2,5 millió szalagos meghajtó a HP-tól

Dotkom

2,5 millió szalagos meghajtó a HP-tól

lkészült a 2,5 milliomodik HP LTO szalagos meghajtó. A 6,25 TB tárhelyű adatmentő készüléket kizárólag Magyarországon gyártják, innen exportálják a világ minden tájára. Ez alkalomból a Miniszterelnökség és a HP Magyarország Kft. képviselete emlékplakettet mutatott be.

A HP LTO 6 (Linear Tape Open) szalagos meghajtó a legújabb generációs, adatmentéshez, archiváláshoz szükséges hardver. A kisvállalkozásoktól egészen a multinacionális vállalatokig számos esetben nyújt megoldást az adatok biztonságos mentésére, főként a digitális médiatartalmak, banki, valamint egészségügyi információk archiválására. A készülék tárolókapacitása az évek során a 32-szeresére nőtt, így a kezdetleges 200 GB helyett a meghajtó jelenleg 6,25 TB mennyiségű információ mentésére alkalmas.

03

A szalagos meghajtó gyártását 2002-ben az Egyesült Királyságból, Bristolból költöztették Magyarországra, azóta kizárólag itthon gyártják. Innen valósul meg a közel 99 százalékos nemzetközi export a HP partnerek, valamint a disztribúciós központok felé, így minden, a világon eladott HP LTO szalagos meghajtó hazai származású.

A 2,5 milliomodik meghajtó elkészülésének alkalmából Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, valamint Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója közösen leplezték le a készülék emlékplakettjét. „A Magyarországon működő nagyvállalatok sikere sikeressé teszi a magyar kis és közepes vállalkozásokat is” – nyilatkozta Szijjártó Péter.

04

Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója így fogalmazott: „12 évnyi gyártás és 2,5 millió elkészült meghajtó megerősít bennünket abban, hogy munkánkat megbízhatóan és hatékonyan végezzük, mely célkitűzésünknek a jövőben is maradéktalanul eleget szeretnénk tenni.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin