Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elhagyja igazgatósági székét Steve Ballmer

Dotkom

Elhagyja igazgatósági székét Steve Ballmer

Az utód kedvéért otthagyhatja igazgatósági székét a Microsoft hamarosan leköszönő vezetője.

Amióta augusztusban kiderült, Steve Ballmer lemond a Microsoft igazgatói székéről, gyakorlatilag záporoznak a pletykák az utód személyével kapcsolatban. A cég nincs könnyű helyzetben, egy olyan személyre van ugyanis szükségük aki nem rest újra életet lehelni a mostanság kicsit lelassult mammutba.

steve-ballmer-pushed-out

Igen ám, de eddig arról volt szó, hogy Steve Ballmer és Bill Gates is az igazgatóság tagjai között marad majd, ez pedig egyik jelöltnek sem tetszett hiszen ki akarná aszerint irányítani az általa vezetett céget, hogy az elődje dirigálását kell hallgatnia. Épp ezért Steve Ballmer úgy döntött, hogy otthagyja igazgatósági pozícióját is, ezt viszont aligha várhatjuk el Gates-től, így az alapítóval bizonyosan meg kell majd békélnie az új csapattagnak. Azért panaszkodásra így sem lesz oka Ballmer-nek, ugyanis várhatóan továbbra is megtartja 4%-os részesedését a vállalat részvényeiből.

Bár még mindig több név kering a Microsoft következő vezetőjének esélyeseként a legtöbben Stephen Elopot, a Nokia korábbi vezetőjét vagy Hans Vestberget az Ericsson vezérigazgatóját valószínűsítik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés