Connect with us

technokrata

Belelátott az SMS-ekbe az NSA

Dotkom

Belelátott az SMS-ekbe az NSA

Naponta több mint 100 millió SMS-t ellenőrzött az NSA.

Tovább gyűrűzik az NSA botrány. A Guardian és a Channel 4 televízió által nyilvánosságra hozott információkból most az is kiderült, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal szakemberei SMS-ek számillióit ellenőrizték nap mint nap. Erre azért volt szükség, mert így adatbázisokat tudtak kiépíteni melyekben a küldők és címzettek kapcsolatrendszere volt feltérképezhető. Ezt a gyakorlatban a terroristák hálózatainak felkutatására használták. Edward Snowden, a botrányt kirobbantó volt CIA alkalmazott szerint a hivatal olyannyira profin végezte a megfigyeléseket, hogy még a nem fogadott hívásra utaló SMS-eket is megkaparintották.

every-day-the-nsa-intercepts-and-stores-billions-of-emails-phone-calls-and-other-forms-of-communication

Ahogy eddig is, az NSA ezúttal is reagált az őket ért vádakra, állításuk szerint egy magánszemélynek semmilyen oka nincs az aggodalomra, pusztán a veszélyes személyek üzeneteire kíváncsiak. Azt is elmondták továbbá, hogy a hivatal kizárólag a külföldi célszemélyeket ellenőrizte és minden lényeges szabályt betartottak. Az indoklás elfogadható is lenne, ugyanakkor belegondolni is rémes, hogy a nyilvánosságra került dokumentumok szerint 2011 áprilisában napi szinten átlagosan 194 millió üzenethez fértek hozzá, így gyakorlatilag a napi, szöveges kommunikáció nagy része befutott a hivatalhoz is.

Reméljük, hogy hamarosan komoly reformok történnek a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőségében és a jövőben megbízhatóbban, minden eddiginél ellenőrizettebben végzik majd a munkájukat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin