Connect with us

Hirdetés

technokrata

Belelátott az SMS-ekbe az NSA

Dotkom

Belelátott az SMS-ekbe az NSA

Naponta több mint 100 millió SMS-t ellenőrzött az NSA.

Tovább gyűrűzik az NSA botrány. A Guardian és a Channel 4 televízió által nyilvánosságra hozott információkból most az is kiderült, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal szakemberei SMS-ek számillióit ellenőrizték nap mint nap. Erre azért volt szükség, mert így adatbázisokat tudtak kiépíteni melyekben a küldők és címzettek kapcsolatrendszere volt feltérképezhető. Ezt a gyakorlatban a terroristák hálózatainak felkutatására használták. Edward Snowden, a botrányt kirobbantó volt CIA alkalmazott szerint a hivatal olyannyira profin végezte a megfigyeléseket, hogy még a nem fogadott hívásra utaló SMS-eket is megkaparintották.

every-day-the-nsa-intercepts-and-stores-billions-of-emails-phone-calls-and-other-forms-of-communication

Ahogy eddig is, az NSA ezúttal is reagált az őket ért vádakra, állításuk szerint egy magánszemélynek semmilyen oka nincs az aggodalomra, pusztán a veszélyes személyek üzeneteire kíváncsiak. Azt is elmondták továbbá, hogy a hivatal kizárólag a külföldi célszemélyeket ellenőrizte és minden lényeges szabályt betartottak. Az indoklás elfogadható is lenne, ugyanakkor belegondolni is rémes, hogy a nyilvánosságra került dokumentumok szerint 2011 áprilisában napi szinten átlagosan 194 millió üzenethez fértek hozzá, így gyakorlatilag a napi, szöveges kommunikáció nagy része befutott a hivatalhoz is.

Reméljük, hogy hamarosan komoly reformok történnek a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőségében és a jövőben megbízhatóbban, minden eddiginél ellenőrizettebben végzik majd a munkájukat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés