Connect with us

technokrata

Svédországból jöhet a Microsoft vezetője

Dotkom

Svédországból jöhet a Microsoft vezetője

Az Ericsson igazgatója ülhet a Microsoft vezetői székébe.

Már közel fél éve húzódik a Microsoft vezérigazgató keresése. Az amerikai óriás élére 2000-ben került Steve Ballmer, a 13 év alatt viszont egyáltalán nem úgy alakult a vállalat sorsa, ahogy azt eltervezték, ezért 2013-ban bejelentette lemondását. Azóta számtalan név merült már fel a következő vezető személyére, sokáig egyértelműen Alan Mullaly a Ford jelenlegi vezére tűnt a befutónak. Az úriember azonban nem tágít az autóipari óriás székéből, így most új lehetőségek iránt kell kutatni.

hans_vestberg_1h

Most egy újabb “versenyző” került a képbe, méghozzá nem is akárki, Hans Vestberg ugyanis jelenleg az Ericsson legmagasabb pozíciójában tündököl. Vestberg 2010-ben került a cég élére, azóta jelentős változásokat hajtott végre a vállalat életében. Kivonultak a Sony-Ericsson névre hallgató vegyesvállalatból illetve megerősítették a hálózati termékek piacán lévő részesedésüket is. Természetesen Vestberg nevével nem ér véget a történet, versenyben van még a korábbi Nokia vezető Stephen Elop, a Skype korábbi igazgatója Tony Bates és nem hagyhatjuk ki a felsorolásból Satya Nadella-t sem, az úriember ugyanis jelenleg a Microsoft felhőszolgáltatásaiért felel.

Reméljük, hogy már nem kell túl sokat várnunk a “győztes” nevére és az idén már komoly változások kezdődhetnek el a cég életében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin