Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megérkezett a Smart Camerák királya, a Samsung NX30

Dotkom

Megérkezett a Smart Camerák királya, a Samsung NX30

A Samsung bemutatta professzionális képességekkel felvértezett új kompakt rendszerkameráját az NX30-at.

Középpontban a képminőség

A csúcsminőségű képeket a fejlett, 20,3 MP-es APS-C CMOS szenzorgarantálja. A nagyméretű képérzékelővel a főtéma könnyedén kiemelhető, a háttér pedig elhomályosítható. A Samsung NX AF System II gondoskodik a villámgyors és precíz fókuszálásról, így a felhasználók semmilyen számukra fontos pillanatról sem maradnak le.

A gyorsan múló pillanat megörökítése is lehetséges a készülékkel 1/8000 másodperces zárideje, és percenként 9 kép elkészítését lehetővé tevő folyamatos felvételfunkciója révén – az ily módon készített kimerevített pillanatfelvételeken olyan részletek is láthatók, amelyeket az emberi szem már nem venne észre.

NX30_01

Az NX30 elektronikus keresője egyedülállóan magas, 2,359 millió képpontos felbontással bír, ráadásul 80 fokban dönthető, így különleges nézőpontokból – például a tömeg feje fölött vagy a lábak között is egyszerűen készíthetők fotók. Emellett a gép 3 hüvelykes képátlójú, Super AMOLED technológiájú, szinte teljesen szabadon forgatható és dönthető kijelzője is megsokszorozza a kreatív fotósok és videósok lehetőségeit.

Smart képességek

A Samsung NX30 NFC és Wi-Fi képességével a fotók számos módon megoszthatók, a ‘Tag & Go’ funkcióval pedig a felhasználók egy érintéssel átadhatják emlékeiket más NFC-képes okostelefonok vagy táblagépek tulajdonosainak.

A Photo Beammel a képek vagy videók okostelefonra vagy táblagépre másolhatók a készülékek összeérintésével. A MobileLink révén a felhasználók egyszerre több képet is küldhetnek egy időben akár négy különböző okos eszközre. Az AutoShare automatikusan elküld minden elkészített fotót a kiválasztott okostelefonra vagy táblagépre, míg a Remote Viewfinder Pro funkció okostelefonokról is vezérelhetővé teszi a kamerát.

A Dropbox, a népszerű internetes tárhelyszolgáltatás előtelepítve megtalálható a készüléken, így ez az elsó olyan kamera, amely a Dropboxra való közvetlen feltöltési lehetőséget nyújt. Ezen túl a Flickr-re is közvetlenül feltölthetők a képek.

Az NX30 kifinomult DRIMeIV képfeldolgozó processzora révén Full HD 1080/60p felbontású videók  készíthetők. A készülék érzékeny szenzorának köszönhetően az ISO100-25600-as tartományban készíthetők felvételek, így gyenge fényviszonyok között sem kell félniük a fotósoknak. Az OIS Duo technológia a remegésmentes képet a videók esetén is biztosítja, még akkor is, ha a kamera tulajdonosa mozgásban van. Emellett a Samsung 45mm F1.8 2D/3D objektívvel 3D felvételek is alkothatók. Az OLED Color maximális kontrasztot és valódi színeket nyújt, így a tájképek minden korábbinál szebbek, a portrék pedig élethűbbek lehetnek.

A fejlett videofelvételi képességek az NX30-at ideális társsá teszik azon videósok számára, akik egy kompakt méretű, mégis sokoldalú, nagy teljesítményű eszközt keresnek. A Full HD sztereó videók készítésének lehetősége mellett az NX30 3.5 mm-es mikrofon bemenettel is rendelkezik. Az Audio Level Meter a kijelzőn is megjelenik, így a felvétel közben is kiértékelhető a hangminőség. Ráadásul mindez manuálisan is állítható az optimális hang elérése érdekében. Ha mindez még nem lenne elég, az NX30 HDMI live streamingre is képes Full HD 30p minőségben.

NX30 and 18-55mm 1

Az NX30 egyszerűen személyre szabható, a tárcsán két, egyéni beállítások rögzítésére lehetőséget adó hely is található. A Samsung i-Function rendszerével az olyan beállítások, mint a záridő vagy a rekesz, egy gombnyomásra elérhetők, az i-Function Plus segítségével pedig a meglevő gombok is újraprogramozhatók.

Az új, 58-as kulcsszámú külső TTL vakuval sötétben is tökéletes képek készíthetők. A nagysebességű vakuszinkronizációs móddal 1/200 másodpercnél gyorsabb záridejű felvételek is vakuzhatók, ráadásul az újdonság vezetéknélküli módon is vezérelhető.

16-50mm F2-2.8 S ED OIS objektív

Az új Samsung 16-50mm F2-2.8 S ED OIS objektívvel csúcsminőségű képek készíthetők minden körülmények között. Ez az első “S” sorozatú objektív, amely a jövőben a kompromisszummentes minőség szinonimája  lesz a felhasználók számára. Az objektív kategóriájában a legfényerősebb zoom, emellett pedig időjárásálló kialakítása révén védett a por és a fröccsenő víz ellen.

Az objektív Ultra-Precise Stepping Motorja (UPSM) a hagyományos autofókusz motor, a Stepping Motor (SM) továbbfejlesztése, amelynél háromszor pontosabb. Az optikai képstabilizátorral és a három aszférikus, két extra-alacsony szórású és két extrém nagy törési mutatójú lencsetaggal felvértezett objektív kiváló minőségű és ragyogó tisztaságú képeket készít minden körülmények között. Az aszférikus tagok a szférikus torzítást, az alacsony-szórásúak pedig a kromatikus aberrációt korrigálják, míg a nagy törési mutatójú tagok beépítése a kisebb méretet teszi lehetővé.

16-50mm F3.5-3.6 Power Zoom ED OIS lens B 1

16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektív

Az új, 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektívet mindennapos használatra tervezték, illetve olyan fotósoknak, akik sokat utaznak, ezért fontos számukra a felszerelésük súlya és mérete. A mindössze 111 grammos objektív fekete és fehér színben érhető el. Különlegessége a csendes autofókuszálás és zoomolás képessége, amely videózás közben jön igazán jól.

 

Az újdonság másik egyedi képessége az elektronikus zoomállítás, amellyel a kompakt fényképezőgépeknél megszokott módon lehet közelíteni vagy távolítani a felvételt. Az i-Function, az UPSM és az optikai képstabilizátor szintén megtalálhatók az objektívben.

További információ az újdonságokról az alábbi oldalakon található:

  • http://www.samsungces.com
  • http://www.samsungmobilepress.com



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés