Connect with us

Hirdetés

technokrata

Webáruházakban készülünk a kényelmes karácsonyra

Dotkom

Webáruházakban készülünk a kényelmes karácsonyra

A fotelból már az áruhitelért sem kell felállni.

Nem kérünk az ünnepi tolongásból: a plázák mellett a webáruházakat rohamozzuk a karácsonyi ajándékokért. Közeledik az év végi hajrá, a netboltokban okostelefont, tabletet vagy lapostévét veszünk, egyre többször online részletre a fa alá – derül ki a Cetelem adataiból.

Nyakunkon az „online karácsony”: a zsúfolt boltok helyett inkább a webáruházakban, részletre vesszük meg a kiszemelt ajándékokat. Egyre több pénzt költünk a neten, idén akár 200 milliárdot­* is hagyhatunk majd az online kasszákban a legfrissebb előrejelzések szerint. Már nemcsak a vásárlást, a hitelt is intézhetjük fotelből, így egyre többen a kényelmes ügyintézést választjuk. A trend egyértelmű: az áruhitelezésben piacvezető Cetelemnél idén több mint másfélszeresére nőtt az online áruhitelek aránya a múlt évhez viszonyítva. Online részletre főként értékesebb eszközöket veszünk: átlagosan 120 ezer forintot költünk egy-egy kiszemelt termékre. Míg évközben a 0%-os akciók pörgették fel a netes áruhitelt, az igazi boom-ot az egyre később kezdődő karácsonyi szezon hozza majd.

Nincs új a fa alatt: továbbra is a tablet, az okostelefon és a lapostévé a kedvenc ajándék 

Az év végi vásárlási láz a boltok mellett már a webáruházakban is „tombol”. Éves netes költésünk negyedét ajándékra fordítjuk, a drágább meglepetéseket egyre többször online kölcsönre vesszük. Az ország legnagyobb online áruhitel adatbázisa alapján látszik, hogy a legnagyobb örömet karácsonykor is azzal szerezzük, amire év közben vágyunk. Ahogy januártól októberig, az áruhiteles toplistát az év utolsó hónapjaiban is a lapostévé, a mobiltelefon és a tabletgép vezeti majd – derül ki a Cetelem előrejelzéséből. „A statisztikák alapján idén is várható, hogy sokan az év során eltervezett műszaki „nagybevásárlásaikat” is kifejezetten a karácsonyi időszakra időzítik. Az egyre tudatosabb vásárlók már a webáruházakban, online áruhitel segítségével szeretik kényelmesen megoldani az év végi beszerzéseket. A Cetelem online áruhitelnél mindössze néhány kattintás, és kezünkben a hitelbírálat eredménye. A netes ügyintézés gyors, de arra fordítsunk időt, hogy olyan havi törlesztőrészletet választunk, ami kényelmesen belefér a családi költségvetésbe.” – mondta el Lukácsi Zoltán, a Cetelem Bank marketing igazgatója.


 shopping online

A régi kedvencek mellett nem kizárt, hogy egyre több fitneszgép, szobakerékpár is az online részletre vett ünnepi meglepetések közé kerül majd. Fontos átrendeződés látható a netshopperek körében, ami nemcsak a karácsonyi költésekre, de várhatóan az online áruhitel-kihelyezésre is hatással lesz. Míg korábban a webáruházakba főként fiatalok és inkább férfiak „jártak”, évről-évre nagyobb a nők aránya és az idősebbek (55 év felettiek) is helyet követelnek maguknak a virtuális térben. „Egyre szélesebb réteg választja az internetes vásárlást, ezzel együtt nő az online áruhitel iránti kereslet is. További növekedést várunk a szegmensben amiatt is, hogy tavalyhoz képest már közel kétszer annyi webáruházban igényelhetünk online áruhitelt.” – tette hozzá Lukácsi Zoltán.

 

(ÁRU)HITELES TANÁCSOK KARÁCSONYI ONLINE VÁSÁRLÁSHOZ

  1. A drágább ajándékokat is érdemes a neten megvenni: az online vásárlással nemcsak időt és pénzt spórolhatunk, de már az áruhitelt is intézhetjük a weben.
  2. Szánjunk időt a lehető legjobb ajánlat kiválasztására, a webáruházak kínálatát néhány kattintással összehasonlíthatjuk.
  3. Válasszunk körültekintően: vásárlás előtt alaposan tájékozódjunk a termékről és az áruhitellel járó lényeges feltételekről is.
  4. Döntsünk felelősen pénzügyeinkről: olyan törlesztőrészletet válasszunk, ami biztosan nem terheli túl a családi kasszát.
  5. Ellenőrizzük a THM-et, ha szükséges, kérjünk további információkat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés