Connect with us

Hirdetés

technokrata

Üléspárnává alakult a kólásüveg

Dotkom

Üléspárnává alakult a kólásüveg

A Coca-Cola PlantBottle Technológiája túllépett az élelmiszercsomagoláson, és immár az autógyártásban is alkalmazzák.

A Coca-Cola 2009-ben mutatta be a PlantBottle Technológiát™, vagyis a legelső, teljes egészében újrahasznosítható PET palackot, ami részben növényi alapanyagokból készült. Azóta 18 milliárd PlantBottle csomagolású terméket hoztak forgalomba 28 országban, amivel több, mint 400 000 hordónyi olaj felhasználását lehetett kiváltani.

10943431336_d5eb830bc7_c

A PlantBottle PET palackok akár 30%-ban növényi alapanyagokból készülnek. Ezzel az üdítőipari világcég jelentős lépést tett az újrahasznosítható anyagok alkalmazásáért, amellyel a petróleumszármazékok és más fosszilis anyagok használatát lehet lényegesen csökkenteni.

Most a Coca-Cola újítását az autógyártásban is meghonosítani készül a Ford Motor Company. Egyik új modellje belső terének kialakításánál ugyanazt a PlantBottle Technológiát alkalmazták, amellyel az újrahasznosítható PET palackok készülnek.

A két ikonikus cég közösen mutatta be múlt pénteken azt az autót, amelynek belső tere, így az üléspárnák, az ülések hátoldala, a fejtámlák és az ajtópanelek betétei is a Coca-Cola PlantBottle Technológiájával készültek. A Ford Fusion Energi nevű tesztautót a novemberi Los Angeles-i Auto Show-n mutatják be a nagyközönség előtt.

10943393395_1a6af8d2fd_c

A kezdeményezést a WWF (World Wildlife Fund) is támogatja, arra bíztatva a nagyvállalatokat, hogy keressenek alternatívákat a fosszilis anyagok kiváltására.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés