Connect with us

technokrata

Trend Micro: Mi fenyegeti polgárokat a következő évtizedben?

Dotkom

Trend Micro: Mi fenyegeti polgárokat a következő évtizedben?

A „Project 2020” beszámoló és webcikksorozat szolgál néhány válasszal.

Szeptember 25-én a hollandiai Hágában az ICSPA és az Europol „Project 2020 – jövőbeli kiberbűnözési forgatókönyvek” címmel bemutatta az Europol és a Trend Micro közreműködésével az ICSPA kiberbiztonsági nemzetközi szervezet által készített elemző anyagot. A teljes jelentést a Trend Micro weblapja közli.

„A Project 2020 a műszaki haladás és a jövőbeli kiberbűnözés miatt a következő évtizedben a társadalom előtt álló magán- és közéleti kihívások, valamint új típusú fenyegetések lehetséges forgatókönyveit vázolja fel” – mondta el Rik Ferguson, a Trend Micro biztonságkutatási vezetője. „Az internethez való folyamatos hozzáférés a műszaki megoldások egymáshoz való közeledését, valamint az otthoni és vállalati adatkezelés centralizációját eredményezi. Ezért válik majd a hálózatok, az alkalmazások és a szolgáltatások biztonságossága az üzleti élet legfontosabb kérdésévé – amint azt a 2020 webcikksorozat is bemutatja.”

Cyberwar

A jelentéssel egy időben a Trend Micro bemutatta 2020 webcikksorozatát, amely az elemzésben szereplő forgatókönyveken alapul. A Trend Micro készítette új cikksorozat azt mutatja be, hogy a kiberbűnözés új területei milyen kézzel fogható fenyegetést jelentenek a nagyvállalatokon és az állami intézményeken túl a kis- és középvállalkozásokra, valamint az általuk őrzött értékes adatokra is. A cikksorozat azt próbálja előrevetíteni, hogy mivel járhat, ha a sok milliárd egymással összeköttetésben lévő vezeték nélküli eszköz által alkotott internet és az úgynevezett „speciális valóság” a személyes biztonságot, a pénzmozgásokat és még a társadalmi stabilitást is veszélyeztetve a kiberbűnözés áldozatává válik.

„A Trend Micro három biztonságtechnikai színtéren – a végfelhasználók átfogó védelmében, a felhőalapú és adatközpont-rendszerek őrzésében, valamint a különféle kiberfenyegetések elleni fellépésben – is megoldást kínál” – hangoztatta Rik Ferguson. „Sajátos nézőpontunkból átfogó képet alkothatunk a felhasználókra leselkedő mindennapi veszélyekről. Szakértőinknek és profi eszközeinknek köszönhetően ugyanakkor ügyfeleink védelmén túlmenően proaktív harcot folytathatunk a kiberbűnözés ellen is. Megelőző jellegű küzdelmünket egyebek mellett a 2020 webcikksorozat által is megtestesített, jövőre irányított figyelmünk is fémjelzi. A sorozat az intézmények, a vállalkozások, a polgárok és a vásárlók előtt álló közeljövőbeli kihívásokat illusztrálja.”

A sorozat előzetesének első vetítésére az Europol által Hágában szervezett kiberbűnözési konferenciával egy időben került sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu