Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljesen megújult a Bing!

Dotkom

Teljesen megújult a Bing!

Egyedi, új designnal, találati listával és új logóval jelentkezik a Bing, amely az újításokkal komoly vetélytársa lehet a Google-nek.

Új logó

A Bing teljesen új logót kap, amely jobban kötődik a Microsoft márkájához.  A kiválasztott arany szín harmonizál azzal a színnel, amely a Microsoft négyszínű logójában is megtalálható. A kiválasztott betűtípus a Segoe-val rokon, és kis betűvel kezdődik. A hírek szerint a cég több száz logót tesztelt, mielőtt a végső választást meghozta. Az elmúlt héten egyébként a Yahoo is új logóval jelentkezett, amely igen sok kritikát kapott a designerektől.

uj-bing-logo 

Teljesen új keresőfelület

De nem csak a logó újult meg, hanem a teljes kezelőfelület. A hírek szerint a Bing az alapoktól egészen a támogatásig mindent megújított, és az új kereső responsive designt kapott, amely minden eszközön elérhetővé vált.

Az egyik legnagyobb újítás a „Page Zero”, aminek lényege, hogy ha a keresőmezőbe elkezdjük beírni a keresett kifejezést, a Bing azonnal találatokat mutat, mielőtt a teljes találati listát lehozná. Ha két hasonló nevű emberre keresünk rá, felkínálja a választási lehetőséget is.

bing21

Szintén jelentős újítás az un.”Pole Position”, amely a találati lista tetején található, és igyekszik közvetlenül megadni a választ a feltett keresésre. Ez csak abban az esetben jelenik, meg ha a keresés egyértelmű. Így például ha New York időjárására vagyunk kíváncsiak, vagy Kate Perryről keresünk képeket.

A közösségi média most már teljesen része a Bingnek. Az oldalsávban most már nem csak ténybeli információk jelennek meg, hanem ismerőseink Facebook és Twitter bejegyzései is, amelyek a témához kötődnek.

A megújulásnak ezzel még nincs vége. Az oldal továbbfejlesztése jelenleg is folyamatban van, az újabb designelemek a felhasználók visszajelzései alapján változnak majd.

bing4

A Bing ezzel a megújult designnal szeretne versenyre kelni a Googleval. A Bing vezetője szerint míg a Google teljes birodalmat épít ki, amiben levelező rendszer, saját videócsatorna és közösségi média is megtalálható, addig a Bingnek nincs ilyen célja, ő ezeket a feladatokat a partnereire bízza.

A megújulással a fő cél az volt, hogy a Bing túllépjen a hagyományos keresőmezőn alapuló információ szolgáltatáson.

Az új Bing hazánkból egyelőre nem elérhető, ezért csak képekről ismerhetjük meg az új designt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés