Connect with us

technokrata

A Google nyilvánosságra hozná a nemzetbiztonság által kikért adatokat

Dotkom

A Google nyilvánosságra hozná a nemzetbiztonság által kikért adatokat

Nem csitul a megfigyelési botrány: a Google határozottan állítja, hogy sem a PRISM-hez, se más megfigyelési programhoz nem csatlakozott. A bizonyítékok, azaz a nemzetbiztonsági kérelmekre kiadott fiókok és felhasználók – nyilvánosságra hozását kéri az Egyesült Államok kormányától.

“A Google nem csatlakozott a PRISM programhoz és semmilyen más megfigyelési programhoz sem. A Google rendszereihez nem ad hozzáférést sem az Egyesült Államok, sem más ország kormányának, hatóságainak. Felhasználói adatokat csak és kizárólag a törvényben meghatározott feltételek mellett ad ki a Google. A Google választ vár az Egyesült Államok kormányának küldött nyílt levelére, melyben arra kérte a hatóságokat, hogy a nemzetbiztonsági kérelmek által érintett felhasználók és felhasználói fiókok számát is nyilvánosságra hozhassa a Google. A számok világosan megmutatnák, hogy ezek a kérelmek a Google felhasználóinak egy elenyésző töredékét érintik csak, szemben a sajtóban a mai napig megjelenő feltételezésekkel.” – olvasható a Google cikkünkre kiadott reagálásában.

A Google az Egyesült Államok kormányának még júniusban írt nyílt levelet, anyílt levelet itt lehet elolvasni. Larry Page, a Google alapító-vezérigazgatója és David Drummond, a Google vezető jogásza szintén még júniusban adott ki közleményt többek között arról, hogy a Google nem vett részt a PRISM programban, sőt, a sajtóban megjelent hírekig nem is hallott róla. Ezt magyarul itt, angol eredetiben pedig itt olvasható.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin