Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felgyorsítja a munkát a LibreOffice

Dotkom

Felgyorsítja a munkát a LibreOffice

Továbbfejlesztett fájlformátum-kompatibilitás és csoportmunka-támogatás az új vállalati LibreOffice csomagban.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE portfóliójában elérhetővé vált a LibreOffice 4.0 for Windows, amely a népszerű, nyílt forráskódú irodai programcsomag vállalati felhasználásra optimalizált változata. A szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő, adatbázis-kezelő és képletszerkesztő alkalmazásokat, valamint rajzolóprogramot tartalmazó csomag újításaival a szervezetek tovább növelhetik a munkahatékonyságot, miközben az irodai szoftverekre fordított költségeik csökkennek, illetve alacsonyan tarthatók.

A szoftvercsomag mellé a SUSE olyan magas szintű vállalati támogatást kínál, amely kiterjed a javítócsomagok kiadására, az ügyfeleknél egyedileg felmerülő hibák javítására, valamint a forráskód egyéni igényeknek megfelelő átalakítására is. A LibreOffice 4.0 for Windows emellett olyan hibajavításokat is magában foglal, amelyek a közösségi LibreOffice kiadásban csak a későbbi változatokban lesznek elérhetők.

A legfrissebb csomag több fontos újítást tartalmaz a fájlformátum-kompatibilitás terén. Számos fejlesztés és hibajavítás készült az OOXML és RTF fájlok exportálási és importálási folyamataihoz kapcsolódóan, emellett az új csomag már a Microsoft Publisher dokumentumok importálására is lehetőséget kínál. A Visio fájlformátum támogatása szintén kibővült: a LibreOffice 4.0 for Windows minden létező Visio fájlformátumot támogat, az 1992-ben kiadott Visio 1.0-tól egészen a tavalyi évben kiadott Microsoft Visio 2013-ig.

LibreOffice-Addresses-Vulnerability

A programcsomag a CMIS szabvány használatával integrálható a leggyakoribb tartalom- és dokumentumkezelő rendszerekkel, így közvetlenül elérhetők többek között az Alfresco és a Microsoft Sharepoint 2010 rendszerekben tárolt fájlok. A felhasználói felületet is továbbfejlesztették, a csomag támogatja a Firefox témák (Personas) használatát, ezáltal a LibreOffice megjelenése még inkább személyre szabható.

A szövegszerkesztő program újdonságai közé tartozik az eltérő élőfej és élőláb a dokumentumok első oldalán, amely külön oldalstílus használata nélkül hozható létre. Emellett bővültek a beállítási lehetőségek a szavak számolásánál is. A táblázatkezelő alkalmazásban 2GB-ról 4 GB-ra emelkedett az ODF dokumentumok maximálisan megengedett mérete, a diagramok pedig már képként is exportálhatók.

A LibreOffice 4.0 for Windows már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/libreoffice/



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés