Connect with us

technokrata

A Microsoft megmutatta a Windows 8.1-et

Dotkom

A Microsoft megmutatta a Windows 8.1-et

Hivatalosan is bemutatkozott a Windows következő kiadása.

Röviddel azután, hogy az internetre felkerült az első kép, a Windows 8.1 asztaláról, a Microsoft hivatalosan is lerántotta a leplet a készülő újdonságáról. Az ingyenes frissítésként letölthető 8.1 megpróbálja az eddigieknél jobban ötvözni az érintőképernyőn megszokott felületet az asztali számítógépek kezelőszerveivel. A Microsoft szerint erre azért van szükség, mert a a Windows 8 esetében sokaknak problémát jelentett a csempés kinézet használata, ám ezt most tovább egyszerűsítették, így véleményük szerint a korábbi rendszerről áttérőknek kevesebb időbe telik megtanulni az újdonságok kezelését.

Start-with-wallpaper-High-res_313398B8

Ennek érdekében visszatér a Start gomb, ám ez a korábbi pletykákkal ellentétben nem a Start menü, hanem a Kezdőképernyő megnyitására szolgál. Fejlesztettek a gyári alkalmazásokon is, a Zene például új felülettel várja a felhasználót, a Fotók pedig képessé vált a képeink módosítására is. Több lehetőségünk van a Modern felületre készített alkalmazásokkal is, ezentúl például 3 monitoros felhasználás esetén mindhárom megjelenítőn más applikációt futtathatunk.

Multitasking-High-res_0130F94A

Megkönnyítik a Windows Store-ban való tájékozódást is, a jövőben egy-egy program mellett több információt olvashatunk majd le, a fejlesztők reményei szerint így hamarabb megtaláljuk a nekünk tetsző alkalmazást. A beépített böngésző is továbbfejlődik, az Internet Explorer 11 már támogatni fogja a Google Chrome-jához hasonló szinkronizációt, vagyis, hogy ugyan azt az oldalt nézzük a mobilunk képernyőjén, mint amit a számítógépünkön.

windows_81_desktop

Az egységesítés megjelenik a Kezdőképernyőn is, hiszen ezentúl minden felületre beállíthatjuk ugyan azt a háttérképet, erre eddig nem volt lehetőség. Sokan hiányolták a kategorizálást is, ezentúl az alkalmazásainkat az általunk megadott csoportok szerint rendezhetjük. Akárcsak a Windows Phone 8, a Windows 8.1 is több csempe mérettel érkezik majd, tehát egy képernyőre még több applikációt helyezhetünk majd ki.

Azt azért sietve leszögezték, hogy még nem fedtek fel minden újdonságot, erre a június 28-ai Build rendezvényt tartogatják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin