Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bejárhatjuk az országot: Hozzánk is megérkezett a StreetView

Dotkom

Bejárhatjuk az országot: Hozzánk is megérkezett a StreetView

Virtuálisan bejárhatjuk az egész országot a Google szolgáltatásának segítségével.

Közel 6 évvel, a hivatalos, 2007-es bemutató után végre hozzánk is megérkezett a Google népszerű “barangoló” szolgáltatása a Street View. A keresőóriás 2011 novembere és 2012 májusa között készítette a képeket, de az akkori jogi akadályok miatt végül egészen 2013 április 23-ig kellett várni.

the-google-street-view-car_100311183_m

Sokan sokféleképpen indultak neki a szolgáltatás felfedezésének, volt aki az autója, motorja után kutatott, mások régi ismerőseiket keresték fel. Néhány helyen még furcsa összeférhetetlenségeket is felfedezhetünk, hiszen van, ahol a térkép nézetben még ott van egy adott épület, vagy rendezvény, Street-View módra váltva pedig eltűnik.  A térkép további pontosítása érdekéken a Google a jövő hónaptól újra szolgálatba állít néhány speciális kamerával felszerelt autót, és a javítások elvégzése mellett új területekre is elzarándokolnak majd.

14_google-street-view-logo

A szolgáltatás bárki számára hozzáférhető, akár számítógépen, akár az iOS-el vagy Androiddal felszerelt okostelefonon, mindössze annyit kell tenni, hogy a kis “Street View” bábút a térképen a kívánt helyre mozgassuk, majd az oldal automatikusan átvált 3D-s nézetre.

Aki esetleg valami számára sértőt, zavarót talál -például látszik az autója rendszáma- az mindenképpen jelezze a Google felé, és ők azonnal javítják a hibát.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés