Connect with us
Hirdetés

technokrata

A figyelmetlenségre rámehet a pénzünk

Dotkom

A figyelmetlenségre rámehet a pénzünk

A dokumentumbiztonsággal kapcsolatos kihívások figyelmen kívül hagyása veszélyeknek teszi ki az európai pénzügyi szolgáltató vállalatokat.

A Ricoh Europe által publikált tanulmány rámutat arra, hogy az egyre inkább szabályozott és digitálissá váló üzleti környezet hatására az európai pénzügyi szolgáltató cégeket egyre inkább aggasztja dokumentumaik biztonsága. A pénzügyi szolgáltatások szektorából kikerülő válaszadók kevesebb, mint fele (47%) gondolja úgy, hogy a dokumentumbiztonság jobb, mint 2009-ben volt. Sőt, több mint negyedük (26%) szerint még romlott is a helyzet. Továbbá, mindössze harmaduk képes teljes mértékben auditálni a dokumentumokhoz történő hozzáféréseket, így a legtöbb esetben nincs kontroll alatt tartva, hogy ki férhet hozzá a potenciálisan szenzitív információkhoz. Mindezt úgy, hogy a válaszadók 63%-a rendelkezik dokumentum kockázatmenedzsment célokkal.

Ezek az eredmények olyan időben születtek, amikor a piacon – ami tradicionálisan az információ feldolgozás manuális és papír alapú megközelítésére támaszkodott – a folyamatosan növekvő információmennyiség miatt egyre nagyobb a nyomás. Továbbá, az ügyfeleknek egyre nagyobb az igénye a digitális csatornákon keresztül történő kapcsolattartásra, valamint az iparágnak lépést kell tartania az új technológiákkal. A pénzügyi szolgáltató szektorban a dokumentum folyamatoknak a komplex nemzeti és nemzetközi szabályozásoknak is meg kell felelniük, amik egyre inkább megkövetelik a dokumentum folyamatok átláthatóságát, a szigorúbb riportálást és az átfogó auditok lehetőségét.

make-money-blog-website

A tanulmány arra is rávilágít, hogy bár a szektorban az ügyfélkiszolgálás kulcsfontosságú megkülönböztető tényező, a pénzügyi szolgáltató cégek csak kis részének sikerült biztosítaniuk azt, hogy dokumentum folyamataik elősegítsék az ügyfélérzékenység javítását (26%), az ügyfélmegtartást (35%) és az új ügyfelek szerzését (36%).

gty_hacker_computer_keypad_thg_121003_wmain

A Ricoh Document Governance Index 2012 tanulmány, amelyet a Coleman Parkes Research készített a Ricoh megbízásából, rávilágít arra, hogy az új technológiák milyen hatással vannak az európai szervezetek – ideértve a pénzügyi szervezeteket is – információkezelési szokásaira.

Tudja meg a kérdőív kitöltésével, hogy üzleti folyamatai mennyire kapcsolódnak egymáshoz, vagy töltse le a kutatássorozatot.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés