Connect with us

technokrata

Továbbra is népszerű az IT a hazai fiatalok körében

Dotkom

Továbbra is népszerű az IT a hazai fiatalok körében

Fejlett informatikai infrastruktúránk következtében az elkövetkező években is dinamikus növekedésre lehet számítani az informatikai szolgáltató ágazatban.

Bár a nehéz gazdasági helyzet és a negatív befektetői hangulat az informatikában is érezteti hatását, munkaerő-piaci szempontból még mindig nagyon vonzó iparág a pályakezdők körében. A világszínvonalú hazai oktatás és a szakirányú képzések széles választéka kiváló alapokat és lehetőségeket kínál a hallgatók számára. A munkáltatói oldalt tekintve azonban az a tendencia is megfigyelhető, mely szerint a megfelelő szakmai kompetencia és nyelvtudás mellett egyre inkább előtérbe kerül a specifikáció, s az egyre kiéleződő piaci versenyben a cégek a speciális tudással rendelkező informatikusokat keresik.

elearning_image1

A leglátogatottabb állásbörzéken tapasztaltak is azt mutatják, hogy gyakran nem elegendő a pályakezdők főként elméleti ismerete, a sikeres jelentkezés kulcsa a gyakorlatias specializációban rejlik. A Műegyetemi Állásbörzén és a Szegedi Tudományegyetem állásbörzéjén is kiállító R&R Software Zrt. például sokrétű tapasztalatot biztosító gyakornoki és junior programot kínál a sikeres pályázóknak.

130226_Az_NFC_technologia_ujabb_terhoditasa_CityPass_az_oktatas_szolgalataban

A vállalatirányítási rendszerekkel és egyéb vállalati üzleti alkalmazásokkal számos iparágban jelen lévő, 150 főt foglalkoztató hazai szoftverház egyetemi együttműködések és kooperációs képzések keretében is gondoskodik a megfelelő szakmai utánpótlásáról. A gyakornoki és junior pozícióira összesen 157 pályázó jelentkezett, akik közül a helyszínen kitöltött szintfelmérő teszt alapján 75 felelt meg a cég elvárásainak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin