Connect with us

Hirdetés

technokrata

A lemaradástól félnek a vezetők

Dotkom

A lemaradástól félnek a vezetők

Az európai vezetőket egyre jobban aggasztja versenyképességük elvesztésének lehetősége. – Derült ki a Ricoh által végzett kutatásból.

A globális üzleti vezetők pozitívan nyilatkoznak a technológia generálta változások kreativitásra és innovációra gyakorolt hatásairól, de ugyanakkor aggódnak amiatt, hogy lépést tudnak-e tartani ezekkel a változásokkal. A kihívások nem az elfojtott intuíciókból adódnak, hanem a rendszer és folyamat okozta problémákból. Az európai üzleti vezetők jobban aggódnak a technológiai fejlődésnek való megfelelés miatt, mint ázsiai és észak-amerikai társaik. Az európai vezetők 45%-a aggódik amiatt, hogy ha nem tudnak lépést tartani a fejlődéssel, akkor elvesztik versenyképességüket. Ezzel szemben az ázsiai vezetőknél ez az arány 35%, míg az észak-amerikaiaknál 37%. Ezek az adatok a Ricoh által szponzorált Economist Intelligence Unit Humans and Machines tanulmányból származnak. A kutatás a technológia emberi kreativitásra és intuícióra gyakorolt hatásait vizsgálja.

News-Corporation-CEO-Rupe-007

Amikor megkérték az üzleti vezetőket, hogy rangsorolják a legnagyobb technológiai kihívásaikat, akkor az első helyre a rendszerek közötti kapcsolatok hiányát tették. Ezt szorosan követte az a probléma, hogy a technológia gyorsabban fejlődik, mint az azt támogató belső folyamatok.  Az európai üzleti vezetők 46%-a értékelte kiemelkedően fontos problémának a rendszerek közti kapcsolatok hiányát, míg ez az arány ázsiai kollegáiknál 39%, észak amerikai kollegáiknál pedig csak 34% volt.

Érdekes módon az üzleti vezetők úgy gondolják, hogy ma kreatívabbak, mint 10 évvel ezelőtt. Ez az optimizmus szintén kevésbé jellemző Európára (52%), mint Ázsiára (64%), vagy Észak-Amerikára (63%). Továbbá az európai vezetők kevésbé vannak meggyőződve arról (40%), hogy a technológia segít nekik jó döntéseket hozni, mint ázsiai (59%), vagy észak-amerikai (52%) társaik.

apec-ceo-summit

Ugyanakkor vannak olyan területek is, ahol az európaiak a magabiztosabbak. Például 65%-uk szerint a technológia segített a vállalaton belüli nyílt véleménynyilvánítás és megbeszélés elterjedésében, míg ázsiai társaiknak csak 57%-a ért ezzel egyet. Az európai vezetők továbbá biztosabbak a technológia produktivitást növelő szerepében. Az ázsiaiak 68%-ával és az észak-amerikaiak 59%-ával szemben az öreg kontinens vezetőinek 72%-a osztja ezt a véleményt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés