Connect with us

technokrata

Wall Street Journal – Vesztegetéssel gyanúsítják a Microsoftot és partnereit

Dotkom

Wall Street Journal – Vesztegetéssel gyanúsítják a Microsoftot és partnereit

A napilap értesülései szerint az amerikai kormány szervei nyomozást rendeltek el a Microsoft és meg nem nevezett partnerei iránt, mert kenőpénzt adtak külföldi intézményeknek, hivataloknak a megrendelésekért cserébe.

A Wall Street Journal értesülései szerint az amerikai szervek vizsgálják a Microsoftot, ugyanis a gyanú szerint leányvállalatain keresztül kenőpénzt adott külföldi kormánytisztviselőknek azért, hogy komoly állami megrendeléseket kapjanak az országoktól

Jelenleg Kína, Olaszország és Románia van a látómezőben. A kínai leányvállalat elismerte, hogy fizettek a szoftvermegrendelésekért a régióban, Romániában a helyzet hasonló, az olaszok azonban tagadják a vádat, ők az ügyfelek lojalitására, hűségére hivatkoznak.

A Microsoft tagadta az újság értesüléseit, sem az amerikai Igazságügyi Minisztériumtól, sem az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Bizottságától nem kapott értesítést a nyomozás elrendeléséről. Azt is közölték, hogy hajlandóak ilyen vizsgálat alá vetni magukat, ha kell, együttműködnek a kormánnyal bármiben. A WSJ azonban felhozott egy neve elhallgatását kérő kormányhivatalnokot, aki közölte, hogy „ismerik már az ügyet”.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin