Connect with us

technokrata

Alaposan megújult a Facebook

Dotkom

Alaposan megújult a Facebook

A közösségi oldal a mobil applikáció mintájára újította meg webes felületét.

A Facebook csapata a tegnapi nap estéjén bemutatta a közösségi oldal legújabb verzióját, mely számtalan frissítést tartalmaz a korábbi kiadáshoz képest. Mark Zuckerberg szerénységét nem nélkülözve a világ legjobb személyes újságjának nevezte az új Facebookot.

A legfontosabb újítás az asztali felület és a mobil applikáció összehangolása volt, mostantól mindkét esetben azonos  felület néz vissza ránk. Növeltek a fotók méretén, mostantól nem okoz majd problémát egy több megapixeles fotó böngészése, az eddigi összenyomott kép helyett mostantól egy  sokkal nagyobb kép látszik a monitorunk képernyőjén. Ennek a legfőbb oka az volt, hogy a különböző tartalmak miatt az emberek ne navigáljanak el a Facebook területéről. Emellett megnövelték a profilképek méretét,  így barátainkat könnyebben megtalálhatjuk, pusztán az arcképük alapján.

20130307-facebook-uj-dizajn

Újdonság a navigációs sáv, mely segítségével az oldal bármely területére eljuthatunk, anélkül, hogy vissza kellene térnünk a főoldalra. Megújult az üzenőfal is, az új rendszerben kategóriánként rendszereződnek a tartalmak. A rendszer tanulékony, a fali újság egy része a felhasználó szokásai szerint alakul majd. A falon posztolt cikkek mérete sem állandó, ha egy hírt több ismerősünk ajánlja,az nagyobb méretben jelenik majd meg. Akinek ez nem tetszik, az kérheti a régi verzió visszaállítását, ez esetben mindent az eddig megszokott formában talál majd.

3976956_db5c0d768956de1f29288f4df2fcb987_wm

Megjelent a zenei feed, amin keresztül az ismerőseink zenei ízléseit térképezhetjük fel. A szolgáltatás megmutatja, hogy a barátaink milyen zenét hallgatnak a Facebookkal kapcsolatban lévő zenei szolgáltatásokon – ilyen például a Deezer vagy a Spotify –  és ezután mi is belehallgathatunk a muzsikába.

20130307-facebook-uj-dizajn1

A mobil és táblagépes verziót kevésbé érintik a változások, elsősorban a számítógépes felhasználóknak igyekeztek kedvezni. Az új felület bevezetése a közeljövőben folyamatosan megy majd végbe ám aki türelmetlen, az a Facebook oldalán feliratkozhat és várhatóan néhány napon belül már az új felület köszönt vissza rá.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin