Connect with us

Hirdetés

technokrata

BeeSmarter: Győzött az ELTE csapata

Dotkom

BeeSmarter: Győzött az ELTE csapata

ELTE csapata nyerte a BeeSmarter 24 órás Mobil Programozó Csapatversenyt.

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, mELTEd csapatának sikerével zárult a másfél millió forint összdíjazású BeeSmarter 24 órásMobil Programozó Csapatverseny. A Magyar Telekom főtámogatásával, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE-ITK), aMagyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) valamint a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) által rendezett eseményen 2-3 fős csapatok mérték össze tudásukat 2012. március 2-án, szombat déltől 24 órán át.
A versenyrésztvevői három különböző nehézségű és típusú feladattal találkoztak: virtuális jegyvásárló rendszert kellett fejleszteniük, kidobós játékot készítettek a virtuális valóságban, és egy emberi pulzushoz alkalmazkodó zenelejátszó programot kellett készíteniük, amelyben a bioinformatika területét is érintetni kellett. A BeeSmarter verseny döntőjén résztvevő 17 egyetemista és profi programozókból álló csapat között a Mezei Tamás Róbert, Szalkai Balázs és Véges Márton tagok alkotta ELTE-s mELTEd csapat volt a legjobb, míg a második helyen a Lufthansa Systems Hungária BlackBone csapata, a harmadikon pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 0x00 csapata végzett.

8

A nyertesek IEEE nemzetközi szakmai konferenciára látogathatnak, valamint a Telekom VOLT fesztiválra kaptak egy hetes páros belépőt. A leginnovatívabbnak választott Shichinosuke Nakamura (NSN) csapatnak Bozsó Attila, az EPAM Systems Hungary igazgatója adott át különdíjat, továbbá a díjazott csapatok tagjai ingyenes szakmai képzésen vehetnek részt az EPAM budapesti irodájában.

plakat1
Az egyetemisták mellett tehetséges középiskolások is megmutathatták tudásukat, akiknek egy pong játékot kellet elkészíteniük. A feladat során fontos szerepet játszott, hogy alkalmazzák a mobilokba épített szenzorok, pl. gyorsulásmérők használatát. A programozók mellett dizájnereket is vártak a szervezők. A Magyar Művészeti Akadémia társszervezésével életre hívott BeeSmarter 24 órás Mobil Dizájner Versenyen, a művészeti hallgatókból álló csapatoknak szorosan együtt kellett működniük a programozó társaikkal. A dizájnverseny legjobbja a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), Design Wrestlers csapata lett (Hangyás Gergely, Horváth Richárd, Magda Péter).

8
A programozói verseny döntőjét Fodor István – Gábor Dénes és Széchenyi-díjas mérnök – a verseny fővédnöke indította el, de a BeeSmarten Roska Tamás akadémikus, a PPKE-ITK alapító dékánja, prodékánja is jelen volt. Szolgay Péter a kar jelenlegi dékánja, valamint Simon Károly és Lelkes Péter a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében. Ruttkay Zsófia és Hegyi Béla a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet képviselve vett részt. A szakmai zsűri munkájához a főtámogató Magyar Telekom és az aranyfokozatú <epam> szakértői is csatlakoztak. Az eseményt számos hazai partner, valamint az Ericsson és a MultiContact mint ezüst fokozatú támogató segítette. A BeeSmarter szervezésében a PPKE-ITK és szakkollégiumának hallgatói, valamint a MAVE tagjai is részt vettek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés