Connect with us

technokrata

Botrány botrány hátán a német Amazon-nál

Dotkom

Botrány botrány hátán a német Amazon-nál

A legújabb gyanú szerint kartellezett a vállalat Németországban és nem menjünk el amellett a tény mellett sem, hogy a karácsonyi időszakban még terrorizálta is a dolgozóit.

A helyi hatóságok vizsgálatot kezdeményeztek az Amazon német cége ellen, kartellezés miatt, ugyanis az eladókkal előnytelen szerződést kötöttek.

Amazon-in-Rheinberg

Az Amazon kínálatát biztosító kereskedő cégek és a portált üzemeltető amerikai vállalat között létrejött megállapodásokban azt a pontot kell megvizsgálni, amely kimondja, hogy az Amazonnal szerződő kereskedő nem kínálhatja olcsóbban ugyanazt az árut más internetes platformon, például az Ebayen. A hatóság szerint ez a kitétel ütközhet a kartellezési tilalommal. Az Amazonnal szerződő kereskedő árképzési szabadságának korlátozása az internetes kiskereskedelmi platformok közötti verseny korlátozásához vezethet – fejtette ki közleményében a német versenyhivatal. A hatóság elsőként adatokat kér összesen 2400 kereskedőtől, hogy megállapítsa, milyen hatást fejt ki a szerződésekben szereplő úgynevezett árparitási záradék.

Amazon prepares for Christmas

Az amazon.de forgalma tavaly csaknem 9 milliárd dollár volt, ezzel Németország a legfontosabb külföldi piac az üzemeltető amerikai cég számára. A versenyhatósági vizsgálat azonban alig néhány napon belül már a második ügy, amely veszélyezteti a portál népszerűségét.

Az ARD német közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a karácsonyi szezonban a cég németországi elosztó központjában szabálytalanul foglalkoztattak kölcsönzött munkaerőt, a munka felügyeletével megbízott biztonsági cég pedig zaklatta a dolgozókat és vélhetően kötődik a militáns szélsőjobboldali szubkultúrához. A teljes műsor német nyelven és felirattal itt tekinthető meg.A munkaügyi minisztérium a közszolgálati televízió tényfeltáró riportja nyomán vizsgálatot indított, az amazon.de számos felhasználója pedig tiltakozásból örökre kijelentkezett a portálról. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu