Connect with us

Hirdetés

technokrata

Botrány botrány hátán a német Amazon-nál

Dotkom

Botrány botrány hátán a német Amazon-nál

A legújabb gyanú szerint kartellezett a vállalat Németországban és nem menjünk el amellett a tény mellett sem, hogy a karácsonyi időszakban még terrorizálta is a dolgozóit.

A helyi hatóságok vizsgálatot kezdeményeztek az Amazon német cége ellen, kartellezés miatt, ugyanis az eladókkal előnytelen szerződést kötöttek.

Amazon-in-Rheinberg

Az Amazon kínálatát biztosító kereskedő cégek és a portált üzemeltető amerikai vállalat között létrejött megállapodásokban azt a pontot kell megvizsgálni, amely kimondja, hogy az Amazonnal szerződő kereskedő nem kínálhatja olcsóbban ugyanazt az árut más internetes platformon, például az Ebayen. A hatóság szerint ez a kitétel ütközhet a kartellezési tilalommal. Az Amazonnal szerződő kereskedő árképzési szabadságának korlátozása az internetes kiskereskedelmi platformok közötti verseny korlátozásához vezethet – fejtette ki közleményében a német versenyhivatal. A hatóság elsőként adatokat kér összesen 2400 kereskedőtől, hogy megállapítsa, milyen hatást fejt ki a szerződésekben szereplő úgynevezett árparitási záradék.

Amazon prepares for Christmas

Az amazon.de forgalma tavaly csaknem 9 milliárd dollár volt, ezzel Németország a legfontosabb külföldi piac az üzemeltető amerikai cég számára. A versenyhatósági vizsgálat azonban alig néhány napon belül már a második ügy, amely veszélyezteti a portál népszerűségét.

Az ARD német közszolgálati televízió arról számolt be, hogy a karácsonyi szezonban a cég németországi elosztó központjában szabálytalanul foglalkoztattak kölcsönzött munkaerőt, a munka felügyeletével megbízott biztonsági cég pedig zaklatta a dolgozókat és vélhetően kötődik a militáns szélsőjobboldali szubkultúrához. A teljes műsor német nyelven és felirattal itt tekinthető meg.A munkaügyi minisztérium a közszolgálati televízió tényfeltáró riportja nyomán vizsgálatot indított, az amazon.de számos felhasználója pedig tiltakozásból örökre kijelentkezett a portálról. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés