Connect with us

technokrata

Megbízható tanúsítványt kapott a MÁV-START online rendszere

Dotkom

Megbízható tanúsítványt kapott a MÁV-START online rendszere

Nem kell félni, hogy visszaélne valaki a bankkártyánkkal, ha a neten vásárolunk jegyet.

Biztonságos interneten vonatjegyet vásárolni a MÁV-START online rendszerén  – közölte a személyszállító vasúttársaság szerdán annak kapcsán, hogy  megkapták a  Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület tanúsítványát a Vedd a neten! webshopminősítő rendszerben.

Az internetes jegyvásárlási rendszerük sikeresen teljesítette a Vedd a neten! online vásárlást népszerűsítő programban a több szintű minősítési eljárás követelményeit, amelyet a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság közreműködésével dolgozott ki. Nemcsak a független tanúsítvány, hanem a csaknem ötéves gyakorlati tapasztalat is azt mutatja, hogy biztonságos és megbízható a jegyértékesítő online rendszerük.

Deli-pu-fenykep

A vasúttársaság 2008-ban indította el az e-Ticket rendszerét, amellyel kényelmesen, akár otthonról is megválthatók a belföldi és nemzetközi menetjegyek, pót- és helyjegyek, bérletek, élőállat- és kerékpárjegyek. Az indulás óta több mint 1,7 millió vasúti jegyvásárlás volt az online értékesítési rendszerben, ebből mintegy 600 ezer 2012-ben. Fizetni nemcsak bankkártyával, hanem mobiltelefonon is lehet az egyenleg terhére. A megvásárolt jegyeket az ország egész területén, negyvenkét állomáson elhelyezett internetes jegykiadó automatából lehet átvenni, vagy bárhol ki lehet nyomtatni – közölte a vasúttársaság.

jegy

Az utasok jelzései és a lehetőségek alapján az internetes jegyváltási lehetőségeket folyamatosan bővíti a vasúttársaság, ennek köszönhetően az otthoni nyomtatást bejelölő utasok akár elektronikus formában a laptopjukon, az okostelefonjukon is bemutathatják a www.mav-start.hu oldalon vásárolt feláras jegyeket a vonaton a jegyvizsgálóknak.

mobilosjegySzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin