Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kína már a spájzban van

Dotkom

Kína már a spájzban van

Egyre több kínai cég lát lehetőséget a magyar munkaerőben.

Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója és Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára tegnap Budapesten, karácsonyi, ünnepélyes díjátadó ceremónia keretein belül 30 felsőoktatási hallgatónak átadta a „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” ösztöndíjakat. A távközlési vállalat magyarországi vezetője elmondta, hogy a szakemberképzés támogatásán túl a vállalat több vonalon is elkötelezett itthon, egy kínai partnervállalatának – az optikai kábeleket gyártó Comlinknek – a képviselői például a következő egy évben a helyi üzleti környezetet vizsgálják esetleges gyártókapacitás idetelepítése céljából.

Huawei_A Holnap Innovativ Vezetoi_1

A Huawei tavaly két felsőoktatási intézménnyel együttműködésben alapított 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot, hogy a diákok közelről tanulmányozhassák, illetve megismerhessék a legújabb telekommunikációs fejlesztéseket, illetve technológiai trendeket. A „Huawei – A Holnap Innovatív Vezetői” elnevezésű ösztöndíjat 2011 és 2015 között évente 15 diák kaphatja meg. Közülük tízet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, ötöt pedig a Budapesti Corvinus Egyetem delegálhat a programba. Minden évben az intézmények és a vállalat képviselői közösen rangsorolják és választják ki a támogatást elnyerő hallgatókat, akik egy évre 2.000 amerikai dollár hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz. Az első 15 díjazott egy 10 napos kínai tanulmányúton is részt vehetett, és meglátogathatta a Huawei kutatóközpontjait.

Huawei_A Holnap Innovativ Vezetoi_2

„A két éve sikeresen zajló kezdeményezés nemcsak a diákok, de a Huawei számára is új távlatokat nyit, amelynek köszönhetően akár a képzésből kikerülő friss magyar diplomások is aktívan bekapcsolódhatnak a vállalati fejlesztésekbe. A program ezen kívül társadalmi felelősségvállalási stratégiánk egyik fontos alappillére, amely további tevékenységekkel egészül ki. Többek között egyik, optikai kábeleket gyártó kínai beszállító partnerünket, a Comlinket szeretnénk meggyőzni arról, hogy Magyarországon is létrehozzon gyártóüzemet, ezzel is támogatva a hazai ipart és munkahelyteremtést” – mondta Gavin Dai, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója.

Huawei_A Holnap Innovativ Vezetoi_3

A vállalatvezető arról is beszámolt, hogy a cég Magyarországon működő Európai Ellátó Központja máris teljesítette a 2013-ra előírt célkitűzéseket, és a közel 30.000 négyzetméter alapterületű létesítmény bevételeit idén várhatóan 30 százalékkal növeli. A Huawei továbbá egy 70 millió eurós beruházás keretében hamarosan Finnországban nyitja meg hetedik európai kutató-fejlesztő központját, ezzel is hosszú távon elkötelezve magát a mobileszközök szoftveres fejlesztése mellett. A tervek szerint az itt dolgozók száma öt éven belül eléri a 100 főt, ami tovább növeli a társaság jelenlegi, több mint 13.000 fős szakembergárdáját Európában. A kontinensen működő 37 leányvállalat így 2011-ben összesen 2,8 milliárd euró bevételre tett szert, amely a globális összbevétel 12 százalékának felel meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés