Connect with us

technokrata

Van gyorsabb az N-es WiFi-nél!

Dotkom

Van gyorsabb az N-es WiFi-nél!

Most már igen, ugyanis az Aruba bejelentette a 802.11ac szabványra képes WLAN egységét, mely minden eddigi WiFi-kapcsolatnál gyorsabb adatátvitelt képes kezelni.

Az Aruba Networks bejelentette új WLAN-platformját és operációs rendszerét, amikkel eddig sehol nem látott funkciókkal és teljesítménnyel biztosítja a robbanásszerűen növekvő számú mobil eszköz üzembiztos Wi-Fi kapcsolatát. A 7200-as sorozatú kontrollerek –a piacon egyedüliként- beépített csomagelemzéses alkalmazás-felismeréssel rendelkeznek, a Layer 7-ből így megszerzett információkat pedig a rádiófrekvenciás paraméterek beállításához, Layer 1 szinten használja fel az AppRF rendszer. Ennek eredményeképpen például egy Dropboxból történő letöltés tesztelésekor a Cisco rendszeréhez képest 11-szeres gyorsulást mértek, de hasonlóan jelentős különbségek láthatók Microsoft Lync, GoToMeeting/Webex és vékony kliensek (pl. XenDesktop), illetve webes szolgáltatások (Salesforce.com, Google Apps, stb.) használatakor is.

Természetesen a már bevált VoIP- és videostream-optimalizálás is megmaradt, hangátvitelkor pedig részletes hívásminőség-statisztikák érhetők el. Az optimalizálás során az alkalmazáson kívül a felhasználó személye, csoporttagsága és az eszköz típusa (pl. iPhone telefon vagy Android tablet) is befolyásolja a rádiófrekvenciás paraméterek automatikus állítását és a prioritások meghatározását, mely az egyedi igényeknek megfelelően kézzel is finomhangolható.

A régi kontrollereken is elérhető funkciók mellett az új platform korábban nem látott teljesítményt is nyújt, 5-ször nagyobbat, mint a versenytárs Cisco megoldása. Akár 40 Gbps kontrollerenkénti titkosított és felhasználó-alapú tűzfallal védett kapacitásával a világ első 802.11ac-Ready WLAN-vezérlőjévé vált. A rendszert ráadásul a korábbinál sokkal gyakoribb authentikációra és roamingra optimalizálták a BYOD-eszközök (okostelefonok, tabletek) jobb kiszolgálása érdekében. Az új kontrollerek ráadásul sokkal, akár 50%-kal is kedvezőbb költségek mellett szerezhetők be a fő versenytárs eszközeinél.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin