Connect with us

technokrata

Van gyorsabb az N-es WiFi-nél!

Dotkom

Van gyorsabb az N-es WiFi-nél!

Most már igen, ugyanis az Aruba bejelentette a 802.11ac szabványra képes WLAN egységét, mely minden eddigi WiFi-kapcsolatnál gyorsabb adatátvitelt képes kezelni.

Az Aruba Networks bejelentette új WLAN-platformját és operációs rendszerét, amikkel eddig sehol nem látott funkciókkal és teljesítménnyel biztosítja a robbanásszerűen növekvő számú mobil eszköz üzembiztos Wi-Fi kapcsolatát. A 7200-as sorozatú kontrollerek –a piacon egyedüliként- beépített csomagelemzéses alkalmazás-felismeréssel rendelkeznek, a Layer 7-ből így megszerzett információkat pedig a rádiófrekvenciás paraméterek beállításához, Layer 1 szinten használja fel az AppRF rendszer. Ennek eredményeképpen például egy Dropboxból történő letöltés tesztelésekor a Cisco rendszeréhez képest 11-szeres gyorsulást mértek, de hasonlóan jelentős különbségek láthatók Microsoft Lync, GoToMeeting/Webex és vékony kliensek (pl. XenDesktop), illetve webes szolgáltatások (Salesforce.com, Google Apps, stb.) használatakor is.

Természetesen a már bevált VoIP- és videostream-optimalizálás is megmaradt, hangátvitelkor pedig részletes hívásminőség-statisztikák érhetők el. Az optimalizálás során az alkalmazáson kívül a felhasználó személye, csoporttagsága és az eszköz típusa (pl. iPhone telefon vagy Android tablet) is befolyásolja a rádiófrekvenciás paraméterek automatikus állítását és a prioritások meghatározását, mely az egyedi igényeknek megfelelően kézzel is finomhangolható.

A régi kontrollereken is elérhető funkciók mellett az új platform korábban nem látott teljesítményt is nyújt, 5-ször nagyobbat, mint a versenytárs Cisco megoldása. Akár 40 Gbps kontrollerenkénti titkosított és felhasználó-alapú tűzfallal védett kapacitásával a világ első 802.11ac-Ready WLAN-vezérlőjévé vált. A rendszert ráadásul a korábbinál sokkal gyakoribb authentikációra és roamingra optimalizálták a BYOD-eszközök (okostelefonok, tabletek) jobb kiszolgálása érdekében. Az új kontrollerek ráadásul sokkal, akár 50%-kal is kedvezőbb költségek mellett szerezhetők be a fő versenytárs eszközeinél.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin