Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Huawei elutasítja a kongresszusi bizottság jelentését

Dotkom

A Huawei elutasítja a kongresszusi bizottság jelentését

A kínai gyártó négy pontban fejti ki álláspontját a kirekesztő határozatról.

Az Egyesült Államok képviselőházának állandó bizottsága tegnap nyilvánosságra hozta azt a jelentést, amelyben a kínai multinacionális vállalatokat – így a Huawei Technologies-t – kellő bizonyíték hiányában elmarasztalja és veszélyesnek tekinti az Egyesült Államok nemzetbiztonságára.

A Huawei Technologies a következő véleményen van mindezekkel kapcsolatban.

1. Az Egyesült Államok jogállam, ahol minden vizsgálatnak bizonyítékokon és tényeken kell alapulnia. A vizsgálóbizottság 11 hónapos működése alatt sem tudott világos, objektív következtetéssel előállni vagy bizonyítékkal szolgálni, amely igazolná véleményüket.

2. A vizsgálat alatt minden, a bizottság által kért dokumentumot benyújtottunk, megnyitottuk előttük a kutatás-fejlesztési központjainkat, a washingtoni, shencseni, hong-kongi régiós igazgatóságokat, az elmúlt tíz év igazgatótanácsának, felügyelő bizottságának névlistáját, adatait, 1987- től kezdődően valamennyi pénzügyi jelentésünket, a vállalatunk tulajdonosi  körének  részesedésére, adataira vonatkozó dokumentációinkat, valamennyi pénzügyi tranzakciónk és tőkeforrásunk dokumentációját. A Huawei magánvállalat, belső részvényesi körrel rendelkezik. A Huawei nyitottan fogadta a vizsgálóbizottság igényeit és teljesítette azokat.

3. Mindezen bemutatott bizonyítékok ellenére a bizottság előítéletek és politikai elvárások alapján döntött, s nem vette figyelembe az infokommunikációs (ICT) iparág sajátosságait sem. Például azt, hogy a beszerzési lánc – a nyersanyagtól a végtermékig – globális, nem Kínában történik csak, így például Indiában, az USA-ban, Nagy-Britanniában, Dél-Afrikában beszerzett nyersanyagokat, félkész vagy késztermékeket építünk be az általunk kínált végtermékekbe  és szolgáltatásokba, csakúgy, mint minden más, globális ICT szereplő. Az USA-ban 280 helyi érdekeltségű beszállító cégünk van, amelyek között számos tőzsdén bejegyzett vállalat található, szigorú átláthatósági és közzétételi kötelezettséggel.

4. A Huawei Technologies magánvállalat. A cég a világ  500 távközlési szolgáltatóját és 3 milliárd embert szolgál ki 140 országban. Ha megbízhatatlan lenne, nem ért volna el ilyen üzleti sikert.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés