Connect with us

technokrata

Bővített az Invitel

Dotkom

Bővített az Invitel

Az Invitel termék- és szolgáltatási palettájának bővítésével terjeszkedik a lakossági digitális televízió- és internet, valamint az üzleti infokommunikációs piacon

David McGowan, az Invitel vezérigazgatója a cég budaörsi központjában tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a vállalat az ország több területén végrehajtott optikaihálózat-fejlesztési programjával alapozta meg új szolgáltatási portfóliója elérhetővé tételét. Ezer kilométernyi optikai vezeték lefektetésével az év végére már több mint 100 ezer háztartáshoz juthat el a szélessávú internet.

Bővült az Invitel televíziós szolgáltatásainak köre is: az IPTV és digitális kábeltévé szolgáltatásban 18 új HD csatorna érhető el. A digitális kábeltelevízióval lefedett területen pedig elindították az interaktív televízió szolgáltatást. Az Invitel arról is tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy már megkezdte a 3 dimenziós kísérleti műsorszórást, s júliustól augusztus közepéig, az olimpia ideje alatt egyes hálózataiban ingyenesen lesz elérhető a térhatású csatorna.

Az Invitel a lakossági és kisüzleti szegmensben 750 ezer előfizetővel rendelkezik a digitális televízió-, az internet-, a mobilinternet- és a hangszolgáltatások piacán. Nagykereskedelmi partnereinek száma meghaladja a 250-et. A vállalat fejlesztései dacára jelenleg nem tervez áremelést a telefonadó miatt. Az Invitel az üzleti tele- és infokommunikációs piacokon is fejlesztésekkel terjeszkedik: az elmúlt időszakban vállalati ügyfeleinek száma 16 ezerről 20 ezerre emelkedett. Középvállalati ügyfeleinek már több mint 15 százaléka vásárol valamilyen ICT (informatikai és kommunikációs technológiai) szolgáltatást is.

Az infokommunikációs szakmában a “ne vedd meg, hanem vedd bérbe” jelmondat értelmében terjed a szolgáltatások bérletét a saját hardver- és infrastruktúra-kiépítéssel szemben preferáló üzleti modell alkalmazása. A szakma az előfizetéses informatikai szolgáltatások igénybevétele és a számítógépes felhő technológia alkalmazása felé halad. Ennek jegyében kíván hatékonyságjavító és költségcsökkentő megoldásokat nyújtani vállalati ügyfeleinek az Invitel – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón. (MTI)Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin