Connect with us

technokrata

Tankolj Nokiát!

Dotkom

Tankolj Nokiát!

Úgy tűnik, hogy nem sok minden mentheti meg a szebb napokat látott finn mobiltelefongyártó céget. Az oksotelefonok korának kezdete óta döglődő vállalat részvénye ma már annyiba kerül, mint egy liter prémium üzemanyag.

Pedig szerettem a Nokiát, imádtam a 3210-est, az 5310 Express Musicomat, néha átcsábultam a Siemenshez és a Motorolához, de két éve végleg szakítottunk egymással. Most úgy néz ki, hogy a világ is szakítani próbál a Nokiával. Mit kapunk manapság 500 forintért? A hipermarketekben egy hétvégi bevásárlás alkalmával simán otthagyunk 20-40 Nokia-részvényt a kasszánál, de a kutaknál is divat lett a 20 nokiás tankolás.

Rosszul jött a Microsoft Developer Summitja is, hiszen kiderült, nem lesz Windows Phone 8 a jelenlegi Lumiákra, maximum 7.8, mely hasonlít a legújabb WP mobil operációs rendszerre, de hát az nem az. Nem tett jót az sem, hogy a Samsung korábban letaszította a világ legnagyobb mobiltelefongyártójának a trónjáról. De valószínűleg a 808 PureView sem lesz a vásárlók szíve csücske, hiszen a 41 megapixeles csoda hiába tud annyit amennyit, ha képet összesűríti egy 5 megapixeles képpé. A múltkor bemutattuk a Nokia legjobb készülékét, csak valamit kezdhetne vele a finn gyártó ahelyett, hogy lassan mindenkit kirúg meg visszafog, mert ebből bizony felvásárlás lesz a végén.

Jelenleg egy részvény ára 2.20 dollár, magyar árfolyamon számolva 509 forint. Ez nem minden idők legrosszabb eredménye, ugyanis azt nemrég érte el a szerény 2 dollár 9 centjével. Már csak napok választanak el minket attól, hogy véget érjen 2012 második piaci negyedéve, jönnek az üzleti jelentések. Őszintén reméljük, hogy a Nokia fel tud mutatni valami pozitív számot, mert ha nem, a befektetők szétszedik a vállalatot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin