Connect with us

technokrata

Holnaptól startol a Samsung Display

Dotkom

Holnaptól startol a Samsung Display

A „nem nyereséges” üzletág kiszervezése után április harmadikával útjára indul a Samsung Display, mely a vállalat kijelzőit hívatott legyártani.

Ahogy már korábban írtuk, a dél-koreai gyártó kiszervezte pénzelnyelő részlegét a cégből és különálló vállalkozásként működteti a továbbiakban az LCD-gyártó leányvállalatát, mely cég április harmadikán kezdi meg működését Samsung Display néven. Az újonnan alakult leányvállalat, mely továbbra is 100%-ban a Samsung kezében van, a „világ legnagyobb kijelző gyártója”, több mint 20.000 alkalmazottal és 4 gyárkomplexummal a világon szétszórva. Donggun Park, az új SD elnök elmondta, hogy vállalata igyekszik megőrizni lépéselőnyét a riválisaival szemben. Hogy itt mire gondolt, az egyelőre nem tiszta, bár a japán kijelző gyártók is küszködnek némi profit eléréséért, ugyanis túl erős a jen.  A „nagy rivális” LG-nek már 1999 óta van különálló cége a kijelzők készítésére (LG Display), bár ez 2008-ig a Phillips-szel közös vállalat volt egészen addig, amíg az LG ki nem vásárolta.

A céglogóval n agyalt sokat a vállalat, egyszerűen a gyártó betűtípusával alábiggyesztette, hogy Samsung Display (bár az A-ba behúzta a vízszintes vonalat utólag).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu