Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy kis pénzbüntetéssel úszta meg az Intel a trösztellenes vádakat

Dotkom

Egy kis pénzbüntetéssel úszta meg az Intel a trösztellenes vádakat

Mindössze 6 és fél millió dollár büntetést kell befizetnie New York államának, holott milliárdos csúszópénzekről szólt a vád.

Az Intel 3 éves vizsgálata véget ért New York-ban tegnap, igen enyhe bírsággal. A neves chipgyártót még 2009-ben vádolta meg trösztellenes magatartással az akkori főügyész, Andrew Cuomo, akit aztán az állam kormányzója felmentett a tisztsége alól. Cuomo azzal vádolta az Intelt, hogy az megfélemlítette a PC-gyártókat és milliárdos kenőpénzeket osztottak szét, ahogy a volt főügyész nevezte „szisztematikus világméretű kampány”-ként, így erősítvén a piaci fölényüket. Az ügy viszont a pozícióval együtt az új főügyészhez, Eric Schneidermanhoz került, akitől –mondhatni- elvették az ügyet. Egy amerikai kerületi bíró, Leonard Stark ugyanis megtiltotta New York Államának, hogy háromszoros kártérítést követeljenek az Inteltől, csupán egy kevéske bírságot szabott ki annak.

A Reuters szerint az Intelnek mindössze 6 és fél millió dollárt kell fizetnie, amit nevetve utal át, ugyanis ha csak a piaci jelentéseit nézzük az elmúlt időkből, akkor ezt a pénzt nagyjából öt óra folyik be adózottan a cég kasszájába. Az Intel lelkes, megúszta az egészet, a főügyész kevésbé. Irodai szóvivője, Jennifer Givner újságírói kérdésre elmondta, hogy az állam ügyvédei még úgy érzik, nincs minden veszve, van Intel-ügy, de a bírósági határozat fényében bizony nincs okuk tovább vizsgálódni a cég ellen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés