Connect with us

technokrata

Novell BrainShare 2011: Mi történt Salt Lake City-ben?

Dotkom

Novell BrainShare 2011: Mi történt Salt Lake City-ben?

A napokban rendezték meg Salt Lake City-ben a Novell éves technológiai konferenciáját, ahol a vállalat képviselői a rendezvényen bejelentették az Open Enterprise Server 11-et, a GroupWise 2012 nyilvános béta változatát, illetve bemutatták a ZENworks 11 SP 2 és a 2012 tavaszán érkező Novell Filr legfontosabb funkcióit és előnyeit.

Október 10-14. között zajlott Salt Lake City-ben a Novell éves technológiai konferenciája, a több mint húszéves múltra visszatekintő BrainShare. Az érdeklődők, az előadások megtekintése mellett, az IT Central technológiai laboratóriumba is ellátogathattak, ahol a számukra legfontosabb technikai részletekről, közvetlenül a vállalat termékfejlesztőitől kaphattak tájékoztatást.

A BrainShare 2011 legfontosabb bejelentései és bemutatói:

  • GroupWise 2012 (korábbi kódnevén Ascot): A megoldás számos új előny mellett egyszerűbb információkeresést és –megosztást, webalapú iPad támogatást, SMS-funkciót és Skype-integrációt kínál, illetve jelenléti információ közzétételét is lehetővé teszi. A továbbfejlesztett WebAccess felület segítségével a felhasználók számos egyéb lehetőség mellett eltárolhatják a címlistájukban szereplő személyek fotóit, illetve ismétlődő naptárbejegyzéseket hozhatnak létre.  Fejlett naptárkezelő megoldások segítik az ismétlődő bejegyzések kezelését, az időpontok létrehozását, illetve a meglévő naptárelemek módosítását. A GroupWise 2012 emellett szinkronizálható a Vibe-bal, a Novell web2-es funkciókat is magában foglaló csoportmunka megoldásával. A termék nyilvános, béta változata október 11 óta bárki számára hozzáférhető.
  • ZENworks 11 SP 2: A szintén nyilvános, béta fázisban járó fejlesztés házirend-alapú menedzsmentet kínál, és támogatja a Mac OS X rendszereket is. A frissítőcsomaggal együtt megjelenik egy újabb biztonsági komponens, a ZENworks Full Disk Encryption. A ZENworks Endpoint Security megoldás portvédelmi szolgáltatásai – amelyek többek között az USB és WiFi kapcsolatokat is kezelik – így kibővülnek a gépen tárolt adatok védelmével. A ZENworks 11 SP 2 emellett lehetővé teszi, hogy egy adott felhasználó jogosultságát hozzárendeljék egy adott eszközhöz, így azt csak a tulajdonos használhatja.
  • Novell Filr: A 2012 tavaszán érkező megoldás segítségével a vállalatok jobban menedzselhetik fájljaikat. A Dropbox-hoz hasonló, vállalati felhasználásra szánt alkalmazás segítségével a felhasználók bárhonnan, akár mobileszközről is hozzáférhetnek fájljaikhoz, illetve kényelmesen meg is oszthatják azokat. A tárolt fájlokhoz kommentek is fűzhetők, emellett a felhasználó arról is értesül, ha valaki más módosítja a vele megosztott fájlt.
  • Open Enterprise Server 11: A megoldás a SUSE Linux Enterprise Server legújabb változatán fut. A bejelentéssel egy új korszak veszi kezdetét, a továbbiakban az Open Enterprise Server legfrissebb verziója mindig röviddel a legújabb SUSE Linux Enterprise Server megjelenését követően lesz esedékes.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin