Connect with us

technokrata

Online vásárlás a metróállomáson

Dotkom

Online vásárlás a metróállomáson

Nem kell készpénzt tartaniuk mostantól maguknál a Sanghajban élőknek, ugyanis a metróállomásokon is bevásárolhatnak okostelefonjaik segítségével.

A kínai Yihaodian nevű cég 12 forgalmas gócponton állított fel virtuális boltokat. Ezek a “boltok” tulajdonképpen hatalmas LED-es kijelzők, ezeken keresztül lehet megvásárolni azokat a termékeket, amikre a mindennapi életben szükség lehet. A vásárlás úgy működik, hogy a telefonokra telepített alkalmazás segítségével a kijelzőn lévő vonalkódokat beolvassák, megrendelik a megfelelő mennyiséget és 2 napon belül kiszállítják a megadott címre.  Az ötlet nem egyedi, elsőként Dél-Koreában a Tesco vezette be Home plus néven és így lett piacvezető online kereskedő a távol-keleti országban.

Ezeknek a virtuális boltoknak a célközönsége azok a sanghaji fiatal dolgozók, akiknek nincs idejük sorbanálnni napról napra a boltokban. Érthető, hiszen ez Kína legnagyobb városa: 6218 négyzetkilométeren több, mint 20 millió ember él, egy bevásárlás utáni sorbanállás is gyakran több órába kerül. A Yihaodian, melyben az amerika Walmart is érdekelt, pedig nem tett rossz lóra ezzel a kezdeményezéssel, ugyanis naponta több millión metróznak a 11 vonalon, melyet a sanghaji városvezetés tíz éven belül meg is kíván duplázni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Monaco

SmartWatch

Új Monaco karórákat mutat be a Tag Heuer

2020. december 1. kedd
Casio G-Shock Dragon Ball Z karóra

SmartWatch

Különleges karácsonyi nyereményjátékot indított a Casio

2020. november 29. vasárnap
XPLORA okosóra

SmartWatch

Mindig karnyújtásnyira, mindig biztonságban:

2020. november 26. csütörtök
Huawei Mate 40 Pro
samsung frame tv

Smart-TV

Virtuális utazás a The Frame TV képernyőjén

2020. november 24. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin