Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megint variál a Facebook

Dotkom

Megint variál a Facebook

A változtatások között szerepel például, hogy a felhasználók utólag is megváltoztathatják, kik láthatják az egyes bejegyzéseiket.

A Facebook kibővíti annak lehetőségét, hogy a feltöltött képeket ellássák a rajtuk szereplő személyek nevével. Eddig csupán ismerőseiket tüntethették fel a fotókon, a jövőben azonban bárki bárkit bejelölhet – természetesen miután az illető engedélyezte azt. Megkönnyítik továbbá a jelölések és az adatok eltávolítását is.

Az újítások viszont nem érintik a többek között Németországban is hevesen vitatott automatikus arcfelismerési funkciót, amely a már korábban bejelölt személyeknek automatikusan felismeri az arcát az új fotókon is.

Az új alkalmazások a Facebook bejelentése szerint az elkövetkezendő napokban válnak elérhetővé. Mivel a hálózatot már 750 millióan használják, az ilyen munkák nem valósulnak meg egy csapásra, csak lépésről lépésre. A felhasználók, az adatvédők és a politika részéről az elmúlt években érkező kritika hatására kínál tagjainak nagyobb kontroll-lehetőséget a Facebook. Idővel a beállítások egyre komplexebbekké váltak.

A változtatásokkal a közösségi oldal egyre közelebb kerül új konkurenciájához, a Google+-hoz, amelynek következetes célja a különböző információk megosztása bizonyos ismeretségi körökkel.

Németországban különösen heves támadások érik a Facebookot az adatvédők és a politikusok részéről. Az elmúlt héten Thilo Weichert schleswig-holsteini adatvédelmi biztos az adatvédelmi törvény megsértésével vádolta az oldal készítőit és követelte a “tetszik” (like) gomb eltávolítását. Az említett felülettel ugyanis véleménye szerint jogellenes felhasználói profilok hívhatók életre. A Facebook visszautasította a vádakat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés