Connect with us

technokrata

Veszélyes hiba a Skype-ban

Dotkom

Veszélyes hiba a Skype-ban

Az okostelefonok használói érintettek, 10 milliós nagyságrendben.

Justin Case Android fejlesztő az Android Police-ban tett említést arról a lyukról, melyet a Skype Google platformján futó változatában fedeztek fel. Ennek ismeretében a rosszindulatú fejlesztők képesek módosítani egy, már létező alkalmazást és magánjellegű adatokat gyűjteni. Habár hitelkártya adatokat nem érint az eset, nem szabad elfelejteni, hogy a Skype mindenféle információt eltárol a csevegések logjaiban, például felhasználóneveket és telefonszámokat.

Case szerint a probléma abból a hibából adódik, hogy a Skype saját könyvtárában levő mappákat nem védi, titkosítja, azok egy kis tudás birtokában könnyedén elérhetők. Ehhez elég egy másik alkalmazás, az adatok (számlaegyenleg, teljes név, születési dátum és helyszín, telefonszámok, e-mail- és webcímek stb.) pedig máris lehívhatóvá válnak. Ráadásul a VoIP kliens nem csak használójáról tárol ilyen információkat, hanem a kontaktokról is. Továbbá a támadó hozzáférhet a csevegések tartalmához is.

Adrian Asher, a Skype vezető biztonsági szakértője: „Nagyon komolyan vesszük a magánszféra védelmét, és nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy megvédjük felhasználóinkat ettől a sebezhetőségtől, beleértve az állományokhoz való hozzáférések biztonságossá tételét az androidos Skype alkalmazáson. Mindemellett azt javasoljuk felhasználóinknak, hogy személyes adataik védelme érdekében körültekintően válasszák meg, mely alkalmazásokat töltik le és telepítik eszközeikre.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Smart-TV

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

2021. április 20. kedd

SmartPhone

Mutasd meg a saját történetedet a Samsunggal!

2021. április 15. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin