Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Önmegsemmisítő” merevlemez a Toshibától

Dotkom

„Önmegsemmisítő” merevlemez a Toshibától

Most először kapott ilyen hardveres védelmet winchester, állítja a japán gyártó.

toshiba_MK6461GSYG_sed.jpgMerevlemezeinken tárolt adataink nem csak az eszköz sérülése, meghibásodása esetén vannak veszélyben, hanem akkor is, ha a háttértároló illetéktelenek kezébe kerül. Utóbbi helyzetben ráadásul nem csak, hogy elvesztjük információinkat, de ahhoz olyanok férhetnek hozzá, akik akár vissza is élhetnek a megszerzett adatokkal. Ezt akadályozza meg a Toshiba által tegnap bejelentett, úgynevezett SED (self-encrypting drive) eszköze.

Az új MKxx61GSYG modellek integrált titkosítást tartalmaznak, melyet második generációs adattörlő technológia egészít ki. Ezek révén a meghajtó biztonságban tartja a merevlemezen tárolt adatokat, ezt a védelmet ráadásul felhasználószinten lehet konfigurálni. A kijelölt információk különböző események során válhatnak visszaolvashatatlanná: például utasításra, host azonosítási hiba esetén (azaz, ha nem az eredeti számítógépben próbálják meg használni) stb. A titkosított adatok gyakorlatilag megsemmisülnek: a 256 bites AES titkosítás kulcsának törlését követően a számítógépek jelenlegi számítási teljesítménye mellett belátható időn belül nem törhető fel a védelem.

160, 250, 320, 500 és 640 GB-os kapacitású meghajtókat kínál a japán vállalat, melyek közös jellemzője, hogy percenként 7200 fordulatot tesznek meg lemezeik, 16 MB cache-sel rendelkeznek és Serial ATA-300 csatolófelülettel bírnak. Átlagos hozzáférési idejük (seek time) 12 ms.

Még a második negyedév során beindítja a merevlemez tömegtermelését a vállalat, de egyelőre piacra lépésének pontos ideje nem ismert – ahogyan ára sem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés