Connect with us

technokrata

SRM-mel gyorsít az autópályacég

Dotkom

SRM-mel gyorsít az autópályacég

Az SAP Hungary Kft. új IT megoldást vezetett be az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-nél. Az SAP SRM (beszállító-kapcsolatkezelés) modullal a korábban használt, korlátozott funkcionalitású dokumentum-és ügykezelő rendszert váltotta le az ÁAK Zrt.

Az SRM modul biztosítja az általános beszerzési folyamatok támogatásán túl a közbeszerzési és üzleti tervek teljesítésének nyomon követését, a költségkeretek felhasználásának figyelését, melyet korábban csak manuális módon tudtak ellenőrizni. Az implementáció során a közbeszerzési törvény indokolta speciális jóváhagyási eljárásra valamint a készletgazdálkodás területére is kiterjesztették az SAP megoldását.

A modul alkalmazásával egy beszerzési igény engedélyezési menete a korábbi több hetes időtartamról három napra csökkent, miközben a teljes folyamat átláthatóvá vált a zárt jóváhagyási rendszerben.

 “Társaságunk több mint ezer beszállítóval áll kapcsolatban, és évente 1200 szerződést kezelünk. Feladataink sokrétűsége miatt közel 7000 cikkszámot tartalmaz a készletgazdálkodás. Az SAP SRM modulja biztosítja számukra azt a gyorsaságot, és átláthatóságot, melyet ügymenetünk igényel.” -mondta Torzsa Andrea, az ÁAK beszerzési irodavezetője.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője a bevezetés kapcsán aláhúzta: “az SAP moduláris felépítésének köszönhetően a meglévő R/3-as vállalatirányítási rendszerbe zökkenőmentesen integráltuk az elektronikus beszerzési modult. Büszkék vagyunk, hogy az SAP megoldásával gyorsítja üzleti folyamatait az Állami Autópályakezelő.”

A 6 hónap alatt lezajlott IT beruházás -mely közbeszerzés keretében valósult meg- összértéke 29 millió forint volt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu