Connect with us

Hirdetés

technokrata

SRM-mel gyorsít az autópályacég

Dotkom

SRM-mel gyorsít az autópályacég

Az SAP Hungary Kft. új IT megoldást vezetett be az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-nél. Az SAP SRM (beszállító-kapcsolatkezelés) modullal a korábban használt, korlátozott funkcionalitású dokumentum-és ügykezelő rendszert váltotta le az ÁAK Zrt.

Az SRM modul biztosítja az általános beszerzési folyamatok támogatásán túl a közbeszerzési és üzleti tervek teljesítésének nyomon követését, a költségkeretek felhasználásának figyelését, melyet korábban csak manuális módon tudtak ellenőrizni. Az implementáció során a közbeszerzési törvény indokolta speciális jóváhagyási eljárásra valamint a készletgazdálkodás területére is kiterjesztették az SAP megoldását.

A modul alkalmazásával egy beszerzési igény engedélyezési menete a korábbi több hetes időtartamról három napra csökkent, miközben a teljes folyamat átláthatóvá vált a zárt jóváhagyási rendszerben.

 “Társaságunk több mint ezer beszállítóval áll kapcsolatban, és évente 1200 szerződést kezelünk. Feladataink sokrétűsége miatt közel 7000 cikkszámot tartalmaz a készletgazdálkodás. Az SAP SRM modulja biztosítja számukra azt a gyorsaságot, és átláthatóságot, melyet ügymenetünk igényel.” -mondta Torzsa Andrea, az ÁAK beszerzési irodavezetője.

Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője a bevezetés kapcsán aláhúzta: “az SAP moduláris felépítésének köszönhetően a meglévő R/3-as vállalatirányítási rendszerbe zökkenőmentesen integráltuk az elektronikus beszerzési modult. Büszkék vagyunk, hogy az SAP megoldásával gyorsítja üzleti folyamatait az Állami Autópályakezelő.”

A 6 hónap alatt lezajlott IT beruházás -mely közbeszerzés keretében valósult meg- összértéke 29 millió forint volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés