Connect with us

technokrata

A Navigator szállítja a Magyar Televízió új gyártóbázisába a tv-stúdió hangrendszert

Dotkom

A Navigator szállítja a Magyar Televízió új gyártóbázisába a tv-stúdió hangrendszert

A Magyar Televízió Zrt. gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárás eredményeként a Navigator Informatika Zrt.-vel kötött szerződést az új, óbudai gyártóbázisban kiépítendő tv-stúdió hangrendszerének szállítására, telepítésére és üzembe helyezésére.

A megállapodás értelmében a Navigator a szerződéskötéstől számított 75 napos határidővel szállítja a svájci Studer cég berendezéseiből álló új hangrendszert, amelynek telepítési és üzembe helyezési feladatai mellett a kezelő személyzet betanítását is vállalja.

A Magyar Televízió az új, óbudai komplexumban korszerűsíti stúdiótechnikai berendezéseit. Ennek keretében gyorsított meghívásos közbeszerzési eljárást írt ki két stúdió hangrendszerének szállítására. Azokat a jelentkezőket, akik megfeleltek az előírt gazdasági-pénzügyi és műszaki-szakmai kritériumoknak, valamint a kizáró okok fenn nem állására vonatkozó követelményeknek, ajánlattételre kérte fel. A részvételi szakaszban öten nyújtottak be érvényes jelentkezést. Az ajánlati szakaszban a győztes kiválasztásánál az ár, a 30 napnál hosszabb fizetési határidő és az egy évnél hosszabb garanciavállalási idő játszották a legfőbb szerepet. A közbeszerzési eljárás eredményeként, a fenti bírálati szempontok alapján elvégzett értékelést követően, a Navigator Informatika Zrt.-t hirdették ki nyertes ajánlattevőként.

Az új stúdió hangrendszer professzionális technológiára épül. A Studer termékei jól ismertek kitűnő hangminőségükről és könnyű kezelhetőségükről: Magyarországon többek közt a Művészetek Palotájában használják őket több éve. A hírstúdióba és az ún. virtuális stúdióba szállítandó Vista 8 típusú keverőpultok pedig teljesen digitális hangfeldolgozási technológiát (DSP) használnak, így a nagyszámú bemenő hangcsatorna jele szinte bármilyen kombinációban keverhető, effektelhető és késleltethető. Az audio-jelek csoportosítása és útvonal választása a Studer Route 6000 hang router segítségével történik. Ez az eszköz szintén digitális alapú, ami lehetővé teszi a jövőbeni flexibilis bővítést és a könnyű kezelést akár vészhelyzet esetén is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

huawei

Dotkom

Teljesen megújul a Huawei közösségi oldala

2021. január 25. hétfő

Dotkom

Az alaprendszerek újjászületése

2021. január 25. hétfő
eház

Dotkom

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása

2021. január 22. péntek
cisco

Dotkom

Webex innovációk sorát jelentette be a Cisco

2021. január 12. kedd
vodafone

Műszaki Magazin