Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kész a Windows 7 SP1

Dotkom

Kész a Windows 7 SP1

Megszületett az első javítócsomag a legújabb Windows-ra.

Orosz Technet site-ján jelentette be a Microsoft, hogy elérhetővé tette a Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszerek első javítócsomagját az OEM-ek számára. De nem csak a gyártók részesülhetnek a service pack áldásaiból: hamarosan a felhasználók is letölthetik és feltelepíthetik számítógépeikre.

Windows Server 2008 SP1

Még tavaly nyáron ismertette a Microsoft az SP1 részleteit, mely szerint a csomag valamivel több lesz, mint biztonsági javítások, általános frissítések és különböző hibajavítások gyűjteménye. Ugyan főként az operációs rendszer megjelenése óta felfedezett hiányosságok megszüntetésére koncentráltak a redmondiak, azért kapunk új funkciókat is. Igaz, ebben inkább csak a Windows Server 2008 tulajdonosoknak lesz része: a távoli asztal hozzáférést segítő RemoteFX és a HyperV frissítése csak nekik készült.

Egyelőre még nem tudni, mekkora lesz a javítócsomag mérete, de a tavaly októberben kiadott RC változat 860 MB-ja azért nem kevés. Igaz, ez azóta áteshetett némi optimalizáláson – a Windows service packek jellemzően néhányszáz megabyte nagyságúak szoktak lenni. Bár napjaink szélessávú internethozzáférésein keresztül nem okozhat gondot akár egy gigabyte-os méretű frissítőcsomag beszerzése sem.

Az SP1 lökést adhat az operációs rendszer terjedéséhez. Sokan – elsősorban a vállalati felhasználók – azért nem váltottak eddig, mert nem bíznak az új rendszer biztonságosságában, stabilitásában. És habár a Windows Vista esetében valóban igazuk is lett azoknak, akik kivártak a váltással, a Windows 7 meglehetősen stabil és jól használható környezet lett. Az első javítócsomag után ezt azok is megtapasztalhatják, akik eddig ódzkodtak telepítésétől.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés