Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intelligens szűrés: Facebook mehet, facebookos játék nem

Dotkom

Intelligens szűrés: Facebook mehet, facebookos játék nem

Az idei év a közösségi hálózatok éve volt – ehhez alkalmazkodott a Check Point is.

Tegnap tartotta évértékelő sajtótájékoztatóját az IT-biztonsággal foglalkozó vállalat. A Check Point még 2009-ben jelentette be a rugalmas, könnyen bővíthető és testre szabható Software Blade architektúráját, amihez kapcsolódóan idén is számos újdonságot dobtak piacra. Többek között a Mobile Access Software Blade terméket, aminek a segítségével mobil eszközökről is gyorsan és biztonságosan elérhetőek a vállalati e-mailek, adatok és üzleti alkalmazások, vagy a VMsafe integrációt biztosító Security Gateway Virtual Edition (VE) megoldást, ami tűzfalával képes megvédeni a dinamikus, virtuális környezeteket mind a külső, mind a belső biztonsági fenyegetésektől. Ebbe a körbe tartozik a Check Point új biztonságfelügyeleti megoldása, a különböző pontokon – tűzfal, IPS, DLP és végpontok – felbukkanó biztonsági fenyegetések egységes áttekintését lehetővé tévő tavaszi újdonság, a SmartEvent Software Blade is.

Ugyanígy említésre méltó az Application Control Software Blade, amely lehetővé teszi a vállalatok számára a Web 2.0 alkalmazások ezreinek biztonságos és felügyelt használatát. Ennek révén akár egészen mélyre menően konfigurálni lehet a közösségi hálózatok használhatóságának korlátait: amint azt Csósza László rendszermérnök elárulta, nem feltétlenül kell teljes tiltással élni a Facebook felé. Lehetőség van csak a csevegés, a játékok, azaz egyes komponensek letiltására, miközben adott esetben az ügyfelekkel való 21. századi kapcsolattartás fennmaradhat.

Az év egyik legjelentősebb újdonsága a Check Point Abra nevű terméke, amely Magyarországon is sikerrel mutatkozott be és szeptemberben elnyerte az Informatikai Biztonság Napja keretében, Rubik Ernő által átadott, a „Legjobb külföldi gyártói/szolgáltatói innováció” díjat. Az Abra „zsebre vágja az irodát”: használatával bármilyen PC teljesen biztonságos vállalati géppé alakítható, így, integrált VPN kapcsolaton keresztül, bárhonnan, bármikor, akár offline, akár online állapotban is elérhetőek róla a vállalati e-mailek, fájlok és alkalmazások.

Szintén 2010 során dobta piacra a Check Point új UTM-1 Edge N és Safe@Office N berendezéseit, amelyek a kis- és középvállalatok, valamint a fiókirodák igényeiből kiindulva tervezett, könnyen telepíthető desktop megoldásként nyújtanak tűzfalat, IPS-t, antivírust, antispamet, web filteringet és távoli hozzáférést kínáló vállalati szintű biztonságot. Hardver eszközei körének további bővítése jegyében a vállalat Series 80 néven dobta piacra új, szoftver blade architektúrán alapuló, biztonsági gateway termékét, amely 1,5 gigabites teljesítményt nyújt a távoli és a fiókirodák számára.

Az idei év egyik fontos területe volt a felhasználók bevonása a vállalati adatok, rendszerek védelmébe. Ebbe a körbe tartozik a már korábban említett Application Control Software Blade, de a hálózat-alapú DLP megoldás is, amely segít a vállalatoknak abban, hogy az adatszivárgás utólagos felismerése helyett az érzékeny információk védelmén alapuló megelőzésre kerüljön a hangsúly.

Termékpalettája folyamatos fejlesztése mellett, a Check Point az üzleti eredmények, újdonságok terén is aktív volt. Miközben negyedévről-negyedévre kiemelkedő pénzügyi eredményekről tudott beszámolni, felvásárolta az adatbiztonsági terület egyik vezető magánvállalatát, a Liquid Machines-t. Az adatvédelemre specializálódott cég termékei megvédik a különböző dokumentumokban tárolt szellemi tulajdont és az érzékeny információkat a jogosulatlan használattól, módosítástól, lopástól és az adatvesztéstől.

Vándor Benjámin ügyvezető közlése értelmében az akvizíciókkal a jövőben sem kíván felhagyni a vállalat: a mintegy 800-1000 főre tehető fejlesztőgárda tevékenysége mellett további felvásárlásokkal is bővíteni tervezi termékeinek tudását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés