Connect with us

technokrata

DVD-író, ami tönkreteszi a lemezeket

Dotkom

DVD-író, ami tönkreteszi a lemezeket

Igaz, pont erre lett kifejlesztve.

Nem sok újdonság történt az elmúlt években a DVD-írók piacán, hiszen a sebességet már nem nagyon van hova fokozni, ráadásul az ajtón kopogtat a Blu-ray, így a gyártóknak más irányba kellett elmozdulniuk. Jó példa erre a Lite-On múlt hét végén bejelentett készüléke, az iHAS624, mely meglehetősen gyors (akár 24x-esen is írhatja a korongokat), ám mégsem ezért érdemel figyelmet.

Kiegészítő funkcionalitásai közül leginkább az úgynevezett SmartErase érdekes: ezzel a technikával ugyanis a meghajtó képes megsemmisíteni a belé helyezett korongokon levő adatokat (csak DVD+/-R és CD-R média esetén). Használatával permanensen törölhető az adat az optikai lemezekről, így biztosak lehetünk abban, hogy illetéktelenek később sem fogják tudni visszaolvasni a bizalmas adatokat.

Lite-On iHAS624 DVD-iro

A SATA interfésszel szerelt eszköz emellett még olyan lehetőségekkel bír, mint a LabelTag, mellyel az adathordozó felület oldalára lehet szöveget égetni a lemezbe – természetesen anélkül, hogy ettől akár egy bit információ is megsérülne rajta. LightScribe technikája ugyanezt teszi lehetővé, csak a lemez átellenes oldalán. Utóbbihoz természetesen speciális, erre felkészített média szükséges, míg a Lite-On saját, szabadalmaztatott LabelTag funkciója bármilyen CD és DVD esetében használható.

A meghajtó képes írni a DVD-RAM-okat és a kétrétegű DVD+/-R lemezeket is (12x sebességen), míg az újraírható korongok pörkölését 8x illetve 6x sebességen végzi. A megfelelő tempó és írási energia kiválasztására automatikusan kerül sor, így a gyártó szerint márkától függetlenül minden egyes lemeznél a lehető legjobb eredményt kapja mind sebesség, mind minőség tekintetében a felhasználó.

Még ebben a hónapban megjelenik az európai boltok piacán a DVD-író, 35 eurós javasolt fogyasztói áron.

Lite-on DVD- és Blu-ray meghajtók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu